Dienstbier to schytal od spolustraníka za plánování žaloby na Zemana. Vytahuje se prý jako puberťák

22.12.2013 9:24

Prezident Miloš Zeman už dříve naznačil, že by mohl mít problém se jmenováním některých ministrů do vlády. Pokud by skutečně některé ministry odmítl, přistála by zřejmě na stole Ústavního soudu žaloba. Poslanec ČSSD Stanislav Huml to považuje za puberťácké vytahování.

Dienstbier to schytal od spolustraníka za plánování žaloby na Zemana. Vytahuje se prý jako puberťák
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Poslanec Stanislav Huml

Hovoří se o tom, že by Zemanovi mohl vadit například sociální demokrat Lubomír Zaorálek, Jiří Dienstbier či Vladimír Špidla, negativně se vyjádřil i k Martinu Stropnickému z hnutí ANO, coby možnému kandidátovi na post ministra obrany.

Žaloba na Zemana nemá smysl

Právě Dienstbier v rozhovoru pro deník Právo uvedl, že v případě blokování jmenování ministrů by sociální demokraté celou věc poslali k Ústavnímu soudu prostřednictvím kompetenční žaloby.

Mgr. Stanislav Huml

  • SOCDEM
  • Zemřel 28. prosince 2021
  • zastupitel obce

"Puberťácké vytahování. O žalobě se nemluví, ta se podává, je-li důvod. Ještě ani není jmenován premiér a už vyhrožujeme? Hodno teenagera. Klídek. Dospělí se dohodnou," komentoval to poslanec ČSSD Stanislav Huml. Dodal, že navíc žalobu, jejímž výsledkem je nález Ústavního soudu, nemusí prezident ani poslechnout. Nemá proto prý vůbec žádný smysl.

reklama

autor: nem

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…