Diletantismus! Zeman vyplísnil ČT za to, co mu provedla

16.09.2016 16:32

Prezident Miloš Zeman zakončil dnes třídenní návštěvu Pardubického kraje. Na závěrečné tiskové konferenci si mimo jiné rýpl i do kandidujících stran v krajských volbách či se vyjádřil ke kauze Peroutka.

Diletantismus! Zeman vyplísnil ČT za to, co mu provedla
Foto: KPR- Hana Brožková
Popisek: Prezident Miloš Zeman na oficiální návštěvě pardubického kraje

„Jsem velmi rád, že můžeme touto tiskovou konferencí zakončit již čtvrtou prezidentovu návštěvu Pardubického kraje. Završujeme i kolečko po celém Pardubickém kraji, Zeman už viděl všechna města nad pět tisíc obyvatel. Zbývá jen město Litomyšl,“ řekl úvodem tiskové konference hejtman Martin Netolický (ČSSD). Dle svých slov hlavu státu informoval mimo jiné o rozpočtu a investicích. Návštěvu hlava státu zakončila v Letohradu.

„Chtěl bych poděkovat panu hejtmanovi a jeho týmu za vynikající organizaci mé návštěvy. Ta návštěva probíhala po mnoha stránkách velice zajímavě. Když jsme včera byli například v Jevíčku, říkala mi paní ředitelka, že nemá žádný problém. To samé zaznělo i ve Svobodných Hamrech. A to se mně ještě nikdy nestalo. Pardubický kraj je vlastně, pane hejtmane, šťastný kraj,“ řekl prezident Zeman. Ocenil i krok hejtmana Netolického, jenž pozval na večeři s hlavou státu všechny lídry, kteří v následujících krajských volbách mají šanci překročit pět procent. Podle jeho slov je tak vidět tolerance. Zopakoval znovu i výzvu k účasti ve volbách. „Kdo nevolí, volí, ale neví o tom,“ dodal.

Hlava státu se také vyjádřila k volebním heslům jednotlivých subjektů. Kdyby se tato hesla dala do jednoho pytlíčku, zatřepalo by se s ním a následně by se nahodile přiřadila kandidujícím stranám, garantuje, že si této záměny nikdo nevšimne. „Heslo má diferencovat. Má rozlišovat jednotlivé kandidující subjekty. A to se v tomto případě neděje,“ zmínil Zeman s tím, že například pro dobudování silnice D35 jsou všechny strany, přitom jedna z nich to má na billboardu.

A nechybělo ani rýpnutí do veřejnoprávní televize. Česká televize totiž měla opětovně technické problémy, a to při natáčení rozhovoru právě se Zemanem. „Nevidím v tom úmysl, ale diletantismus. Tyto chyby zatemňují vzájemné vztahy mezi Českou televizí a prezidentskou kanceláří,“ sdělil.

Své řekl i k rozsudku v kauze Ferdinanda Peroutky. Novinářova vnučka požaduje po Zemanovi omluvu za jeho výroky. „Odůvodnění rozsudku v kauze Peroutka jsme obdrželi dnes. Jiří Ovčáček mně zatím citoval několik vět z tohoto odůvodnění, kdy mimo jiné soudce říká, že vztah mezi Peroutkou a nacismem je jako vztah mezi králíkem a kobrou. Toto přirovnání mě zaujalo. Až si rozsudek přečtu, vyjádřím se k němu,“ dodal Zeman. Zmínil se i k soudu, v němž se akademik Ivan Ošťádal domáhá jmenování profesorem. „Má na to jako každý občan České republiky plné právo," uvedll.

Závěrem se Zeman vyjádřil k probíhajícímu summitu EU v Bratislavě. „Můj přítel Viktor Orbán veřejně oznámil, že na tomto summitu hodlá uvést projev ohledně nutnosti kontrarevoluce. Znamená to zásadní změnu principu EU, návrat k principům subsidiarity. Pevně věřím, že se k němu přidají i další politici,“ uzavřel Zeman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…