Dimun šije do ČSSD. Tentokrát Hašek a Zeman

27.08.2011 23:07

Petr Dimun, VIP blogger portálu VašeVěc.cz Jiřího Paroubka, se ve svém novém příspěvku pustil do místopředsedy ČSSD Michala Haška a jeho údajného spojení s Milošem Zemanem a jeho Zemanovci.

Dimun šije do ČSSD. Tentokrát Hašek a Zeman
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jihomoravský hejtman Michal Hašek hovoří na sjezdu ČSSD

Hašek totiž podepsal petici SPOZ za přímou volbu prezidenta - a tím podle Dimuna vyjádřil podporu ČSSD Zemanovi jako prezidentskému kandidátovi. Ráno toho dne odeslal Hašek novinářům tiskovou zprávu, kde kritizuje Paroubka a jeho chování k sociální demokracii. „Je zřejmé, že jeho osobní útoky na Jiřího Paroubka, člověka, kterému vděčí za svoji nynější politickou kariéru a kterému dělal po čtyři roky loajální pravou ruku, souvisí s přijetím nového „guru" v podobě Miloše Zemana," myslí si Dimun.

SPOZ je pomsta, Zeman cítí zášť

A Haška kritizuje dál. „V mnoha svých stanoviscích například Hašek varuje Jiřího Paroubka, že jeho odchod z ČSSD a případné založení nové strany pomůže pravici a poškodí ČSSD. Argumentuje přitom negativním příkladem Miloše Zemana, ke kterému ho v negativním slova smyslu připodobňuje, aby o několik dní později provedl obrat o 180 stupňů a vyhlásil podporu konkurenční straně a jejímu projektu, před čímž zároveň varuje."

Související:
Dimun podruhé: Zeman není blbec. Je pologénius

Podle Dimun vznikla SPOZ jako pomsta za nepovedenou Zemanovu kandidaturu na Hrad a způsobila tedy neschopnost ČSSD získat většinu ve sněmovně. „Obávám se, s ohledem na zkušenosti z let 2006-10, že se proto nejedná jen o podporu Zemanovy prezidentské kandidatury, ale o širší útok na ty v ČSSD, kdo se v roce 2003 podíleli na Zemanově pokoření v prezidentské volbě."

Dimun svůj článek zakončuje výčtem úspěchů Jiřího Paroubka - úspěchy ve volbách i programových otázkách. A o Zemanovi dodává: „Spojuje-li se Zeman s Haškem, který se chová stejně vůči Paroubkovi, jako Gross, Špidla či Sobotka vůči němu, co je na jeho jednání sakra následováníhodného?"

Čtěte více:
Paroubek: Kšefty podle Drábka aneb I Opencard zbledne závistí
Ženy jsou ponižovány v reklamách, hlásí Paroubkův web
Paroubkův portál: V případě ekotendru vláda spěchá. Chce, aby mizely miliardy
Dimun o ČSSD: Privatizátor Palas, idealista Dienstbier

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…