Diplomat Kolář se pustil do Ovčáčka: Když se hádáš s idiotem...

03.09.2018 16:21

Bývalý velvyslanec Petr Kolář se pustil na svém facebookovém profilu do hradního mluvčího Jiří Ovčáčka. Důvodem byla jeho slova vůči generálu Petru Pavlovi.

Diplomat Kolář se pustil do Ovčáčka: Když se hádáš s idiotem...
Foto: Archiv PLTV
Popisek: Jiří Ovčáček v pořadu Horké téma

„Když se Petr Pavel stydí za občany demokraticky zvoleného prezidenta, mohl by v rámci některého ze seminářů Evropských hodnot zavzpomínat na zlatá léta v ČSLA, za soudruha Husáka. Třeba, jak tehdy ocenil propagační publikaci pro vojáky a čím ho jako člena strany oslovila,“ poznamenal k Petru Pavlovi Ovčáček.

„Pan Ovčáček se pustil do generála Petra Pavla. Chvíli jsem přemýšlel, zda vůbec na to reagovat. Když se hádáš s idiotem, je velmi pravděpodobné, že on dělá v tu chvíli totéž... Já se ale nechci hádat. Nezpochybňuju totiž, že prezident Zeman vyhrál volby a byl demokraticky zvolen. Respektuju to,“ poznamenal Kolář. 

„Jenže to mi nebrání, abych se za něj styděl. A já se za něj stydím. Žádnou radost z toho nemám, byl bych raději na hlavu našeho státu pyšný. Opravdu. Když se při setkání s českými velvyslanci jasně vyjádřil pro setrvání našich vojáků v Afghánistánu, byl jsem za to vděčný. Ano, u Kábulu se bojuje i za Prahu a bylo by zbabělé odtud předčasně odcházet. Dík! Jenže takových příležitostí, kdy s prezidentem Zemanem souhlasím a svým vyjádřením mě potěší, je vskutku poskrovnu. Bohužel, většinou je mi za něj hanba,“ dodal Kolář s tím, že je rád, že máme generála Petra Pavla. 

„Vojáka a člověka, na kterého mohu jako občan České republiky být hrdý. Osobnost ceněnou a uznávanou našimi spojenci a branou vážně i našimi protivníky. Narozdíl od prezidenta Zemana,“ uzavřel Kolář.

Celý příspěvek Petra Koláře:

Pan Ovčáček se pustil do generála Petra Pavla. Chvíli jsem přemýšlel, zda vůbec na to reagovat. Když se hádáš s idiotem, je velmi pravděpodobné, že on dělá v tu chvíli totéž... Já se ale nechci hádat. Nezpochybňuju totiž, že prezident Zeman vyhrál volby a byl demokraticky zvolen. Respektuju to.

Jenže to mi nebrání, abych se za něj styděl. A já se za něj stydím. Žádnou radost z toho nemám, byl bych raději na hlavu našeho státu pyšný. Opravdu. Když se při setkání s českými velvyslanci jasně vyjádřil pro setrvání našich vojáků v Afghánistánu, byl jsem za to vděčný. Ano, u Kábulu se bojuje i za Prahu a bylo by zbabělé odtud předčasně odcházet. Dík! Jenže takových příležitostí, kdy s prezidentem Zemanem souhlasím a svým vyjádřením mě potěší, je vskutku poskrovnu. Bohužel, většinou je mi za něj hanba.

I proto jsem tuze rád, že máme generála Petra Pavla. Vojáka a člověka, na kterého mohu jako občan České republiky být hrdý. Osobnost ceněnou a uznávanou našimi spojenci a branou vážně i našimi protivníky. Narozdíl od prezidenta Zemana.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…