Dnes se bude psát historie. Celostátní tripartita bude poprvé jednat s tripartitami z krajů

10.11.2014 6:27

Zástupci vlády, odborů a zaměstnavatelů budou dnes v Praze vůbec poprvé jednat s představiteli tripartit z krajů. Zaměří se na plán na podporu ekonomického růstu a na opatření ke zvýšení zaměstnanosti.

Dnes se bude psát historie. Celostátní tripartita bude poprvé jednat s tripartitami z krajů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Celostátní tripartita se plánem na podporu hospodářského růstu zabývá už delší dobu. V říjnu k jednání přizvala i prezidenta Miloše Zemana. Materiál obsahuje opatření ke zjednodušení administrativy pro podnikatele, k posílení exportu, cestovního ruchu či investic i ke zvýšení zaměstnanosti. 

Strategii politiky zaměstnanosti a plán opatření, který má pomoci počet lidí bez práce snížit, vláda už schválila. Počítá třeba s tím, že by investiční pobídky na zřízení pracovních míst měly putovat do víc oblastí než dosud. Také společensky účelná místa, na která úřady práce přispívají, by měla vznikat hlavně v lokalitách s ghetty a dalšími potížemi. Peníze by měly putovat i do rozvoje sociálního podnikání. 

Celostátní tripartita svůj záměr uspořádat první setkání s partnery z krajů oznámila po svém zářijovém zasedání. Podle premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) díky takovému jednání bude moci jeho vláda lépe řešit problémy, s nimiž se potýkají radnice, firmy i zaměstnanci v regionech. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…