Dnes to nebude o politice. Prezident Zeman na Hradě přijme a ocení záchranáře

22.05.2019 6:13

Na Pražském hradě budou dnes oceněni lidé za záchranářské činy. Ceny jim již tradičně předá prezident Miloš Zeman. Vyhlášen bude již 20. ročník projektu.

Dnes to nebude  o politice. Prezident Zeman na Hradě přijme a ocení záchranáře
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezidentská standarta na Pražském hradě

Porotci letos posuzovali přes 70 nominací. Celkem bude uděleno osm Zlatých záchranářských křížů, dvě čestná uznání a tři speciální ceny.

Posláním Zlatého záchranářského kříže je ocenit výjimečné, profesionálně zvládnuté zásahy hasičů, zdravotníků, vojáků, policistů a jiných složek integrovaného záchranného systému, a to dobrovolníků i profesionálů. Oceňována je i první pomoc laiků a neziskových organizací působících v oblasti záchranářství. Cílem projektu je také podpořit význam záchranářské profese i stavovskou čest záchranářů všech oborů, uvádí organizátoři.

Zlaté záchranářské kříže vyhlašuje časopis Rescue report na území České republiky od roku 1999, od roku 2007 se projekt rozšířil i na Slovensko. Od roku 2008 jsou Zlaté záchranářské kříže předávány z rukou prezidenta republiky.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…