Dnes vyprší termín pro opravu chyb na senátních kandidátkách

21.08.2014 6:40

Dnešním dnem vyprší termín pro opravu případných chyb a nedostatků na přihláškách k registraci do senátních voleb. Úřady pak budou mít do pátku čas na to, aby přihlášku zaregistrovaly, nebo odmítly. Lhůta pro podávání přihlášek do senátních voleb vypršela 5. srpna.

Dnes vyprší termín pro opravu chyb na senátních kandidátkách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební urna

Senátní volby se budou konat v říjnu na třetině území republiky a vzejde z nich třetina senátorů, tedy 27. Lidé svými hlasy určí nejen své zástupce v horní komoře Parlamentu. Rozhodnou také o tom, jestli v Senátu bude mít dál většinu ČSSD, která obhajuje vítězství ve 23 obvodech, či alespoň vládní koalice a zda poprvé bude mít v horní komoře své zastoupení také vládní hnutí ANO.

Do souboje o křeslo senátora se letos vydalo 270 kandidátů, z toho deset do zářijových doplňovacích voleb v Praze 10. Při předloňských senátních volbách jich bylo 233.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…