Dnes začnou kamiony odvážet munici z Vrbětic do Květné na Svitavsku

07.03.2015 6:47

Munice soukromých firem se dnes začne z areálu ve Vlachovicích - Vrběticích odvážet do armádního skladu v Květné na Svitavsku. Mělo by odjet několik kamionů, správce skladu v Květné hovořil o čtyřech nebo sedmi autech. Vrbětice dnes také navštíví ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) s ministrem financí Andrejem Babišem (ANO).

Dnes začnou kamiony odvážet munici z Vrbětic do Květné na Svitavsku
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Na návštěvě muničního skladu armády v Hostašovicích na Moravě, který po technické stránce střeží firma Trade FIDES, po té fyzické vojenská policie

Babiš se na místě seznámí s prací policistů a dalších složek integrovaného záchranného systému. Chovanec chce ministra financí přesvědčit o potřebě uvolnit asi 43 milionů korun hlavně na přesčasy zasahujících policistů a hasičů. Babiš to odmítá.

Z Vrbětic zatím odjelo 31 kamionů s municí, která je před odvozem nejdříve kontrolována. Firmy zatím munici vozily k zákazníkům. Chovanec uvedl, že stát nehodlá čekat na to, až uzavřou nájemní smlouvy s Ministerstvem obrany na sklady v Květné, a materiál tam začne odvážet sám na své náklady, které jim zpětně vyúčtuje. Firmy sklady v Květné odmítají kvůli vysokému nájemnému.


 

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…