Do Bruselu míří americký ministr Kerry. Atentáty se stále prošetřují

25.03.2016 6:42

Americký ministr zahraničí John Kerry přijede do Bruselu uctít památku obětí úterních teroristických útoků. Ty si vyžádaly nejméně 31 lidských životů. Zraněno bylo kolem 300 osob. Vyšetřování stále probíhá. Informuje o tom ČTK.

Do Bruselu míří americký ministr Kerry. Atentáty se stále prošetřují
Foto: wikipedia
Popisek: Belgická vlajka.

Kerry se v Belgii setká s premiérem země Charlesem Michelem. Právě jeho prostřednictvím chce vyjádřit soustrast belgickému lidu a chce také položit věnce. Stejně jako americký prezident Barack Obama a viceprezident Joe Biden chce přislíbit Belgii pomoc. 

Vyšetřování atentátů stále probíhá. Není totiž jasná například identita jednoho ze tří podezřelých z letiště, který z místa činu uprchl. Hledá se také muž, který doprovázel atentátníka Khalida El Bakraouiho do metra. 

Letiště Zaventem, kde se stal jeden z útoků, je stále mimo provoz. V zemi však platí již jen třetí stupeň bezpečnostních opatření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …