Do Česka míří kancléřka Merkelová. I kvůli uprchlíkům

10.08.2016 22:54

Německá kancléřka Angela Merkelová navštíví koncem měsíce Českou republiku. S premiérem Bohuslavem Sobotkou (ČSSD) bude řešit uprchlíky i Turecko. Píše o tom server iDnes.cz.

Do Česka míří kancléřka Merkelová. I kvůli uprchlíkům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Angela Merkelová

Návštěvu Merkelové v Česku potvrdily MF Dnes nezávisle na sobě čtyři zdroje. Na Úřadě vlády se prý o tom hovoří jako o hotové věci, byť to dosud nikdo oficiálně nepotvrdil. Hlavním tématem by měla být migrační krize. Hovořit by se však mělo i o Turecku.

„Návštěvu připravujeme, půjde o klasické bilaterální setkání na úrovni ministerských předsedů,“ uvedl zdroj z Úřadu vlády. Premiér Sobotka si její návštěvu podle všeho přál, neboť stejně jako on zastává vstřícnější postoj k uprchlíkům. 

Původní text ZDE.

Podle všeho to vypadá na jednodenní návštěvu, a to kvůli programu kancléřky. „Dojednává se to už dlouho, stojí za tím hlavně premiérův poradce Vladimír Špidla,“ dodal zdroj.

O příjezdu kancléřky Merkelové, jež byla v Česku naposledy před čtyřmi lety, hovořil v půli července již i mluvčí prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…