Do Sněmovny se může dostat legendární vyšetřovatelka Hofmanová. Byla například u Orlických vražd

25.08.2021 11:14 | Bleskově

Na 4. místo kandidátky Přísahy v Praze se podle informací PL dostala bývalá vyšetřovatelka Jiřina Hofmanová. Problematice objasňování a vyšetřování násilné a sexuálně motivované trestné činnosti se věnovala od roku 1992 a mezi svými kolegy má významný respekt dodnes.

Do Sněmovny se může dostat legendární vyšetřovatelka Hofmanová. Byla například u Orlických vražd
Foto: repro youtube, tan
Popisek: RNDr. Jiřina Hofmanová, Ph.D., bývalá analytička Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování Policejního prezidia České republiky

Hofmanová je rovněž autorkou monografie „Behaviorální analýza – metoda sestavování kriminálního profilu pachatele“, která byla vydána v roce 2010. Behaviorální analýzu přednášela na Policejní akademii ČR v Praze v rámci předmětu kriminalistika.

Hofmanová je mezi kriminalisty považována za významnou odbornici. Je mimo jiné autorkou rozsáhlé knihy Jak se vraždí v Česku, na které podle vlastních slov pracovala osm let.

ParlamentníListy.cz s Hofmanovou přinesou v nejbližších dnech rozhovor.

Zmíněné zástupkyni ženského pohlaví kryje záda další kriminalistické eso. Jedná se o bývalého šéfa operativců protikorupční policie Karla Tichého. Díky jeho práci se podařilo kupříkladu zabránit krádeži mnoha miliard ze státního podniku ČEPRO, o což se snažil uvězněný Radovan Krejčíř. Tichý se dlouhé roky věnoval také trestné činnosti Františka Mrázka.

Mimochodem z Tichého zkušeností sepsal novinář Kmenta knihy, které z něj udělaly spisovatelskou celebritu. Dal rovněž základ filmu Příběh kmotra, kde postavu policisty Tichého ztvárnil herec Lukáš Vaculík. Stál rovněž u snímku Gangster Ka popisujícího zločineckou kariéru Radovana Krejčíře.

Lídrem pražské Přísahy je prezident a výkonný ředitel Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu České republiky Jiří Hynek, jehož řada kolegů chválí pro znalostní a rétorické schopnosti.

Přísaha má podle aktuálních průzkumů našlápnuto do Sněmovny, kdy se stabilně drží nad hranicí pěti procent. Předsedou je bývalý ředitel Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robert Šlachta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…