Do čela MF Dnes míří Slonková. Zaměří se na pátrací žurnalistiku

15.11.2013 8:59

Deník MF Dnes bude mít od ledna příštího roku novou šéfredaktorku. Roberta Čásenského, který vedl redakci deníku osm let a rozhodl se odejít po změně majitele, vystřídá v čele novin Sabina Slonková, která doposud působila jako šéfreportérka serveru Aktuálně.cz.

Do čela MF Dnes míří Slonková. Zaměří se na pátrací žurnalistiku
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Bývalí šéfredaktoři deníků LN Dalibor Balšínek (vlevo) a MfD Robert Čásenský (vpravo)

"Věřím nezávislosti tohoto listu. Věřím dohodám s majitelem Andrejem Babišem a vedením společnosti, které garantují svobodný obsah," uvedla. Sabina Slonková, která se do vydavatelství Mafra vrací po deseti letech, by se chtěla zaměřit na investigativní novinařinu. "Pátrací žurnalistika je tím, co by mělo být vlajkovou lodí MF Dnes," říká.

A jaké to je, vrátit se po celé dekádě do MF Dnes? "Předně je to návrat do novin, které byly vždy nejlepší. I když někteří lidé z nich mezitím odešli a nahradili je jiní, změnil se styl práce, duch novin zůstal nedotčený. Pro mě osobně je to také návrat do firmy, které vděčím za mnohé," uvedla v rozhovoru pro deník MF Dnes jeho budoucí šéfredaktorka.

Znovu nahodit motory

Podle Slonkové hledají noviny vlastní cestu, jak zaujmout čtenáře. Jak ale vypovídají klesající náklady, stále tak činí bezúspěšně. "Zkrátka je potřeba znovu nahodit motory," uvedla novinářka.

Noviny bude řídit společně s Jiřím Kubíkem, který je v pozici ředitele redakce. "MF Dnes musí vyrábět skutečný vlastní obsah. Takový, který bude vlivný i užitečný. Nespokojit se s předkládáním výroků 'mluvících hlav', ale přinášet informace, o kterých bude čtenář vědět, že je nikde jinde nenajde," plánuje Slonková. "Chci také rozjet masivní investigaci," uzavírá nová šéfredaktorka.

reklama

autor: adr

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…