Do politiky jsem šel kvůli muzice, řekl Petr Hannig v pořadu Na prahu změn

07.02.2019 9:53

Pozvání do pořadu Na prahu změn, které ParlamentníListy.cz jako jediné z velkých médií monitorují, přijal Petr Hannig. Předseda strany Rozumní, jeden z kandidátů na prezidenta v roce 2018, mimo jiné také zpěvák, skladatel, producent a hudební vydavatel.

Do politiky jsem šel kvůli muzice, řekl Petr Hannig v pořadu Na prahu změn
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Hannig

V rozhovoru s bývalým policejním prezidentem a předsedou Asociace nezávislých médií Stanislavem Novotným hovořil o české hudbě, patriotismu, národních zájmech, migraci, diktátu EU a politice na všechny způsoby. 
 
Petr Hannig na úvod prozradil, že za rozhodnutím vstoupit do politiky, stála muzika. „Rozhodl jsem se vstoupit do politiky kvůli muzice. Já jsem vlastenec a my máme tak strašně dobrou muziku. Takový malý národ a máme takové velké osobnosti. Smetana, Dvořák, Janáček, nebo Martinů. A najednou okolo roku devadesát česká muziku úplně vymizela z rádií. Můj program byl, aby byly povinná procenta české muziky ve veřejnoprávních rádiích,“ řekl Petr Hannig. 
 
Zavzpomínal na prezidentské volby v roce 2018, kde byl jedním z kandidátů. „Skoro všichni protikandidáti, až na pana Hynka, byli proti Zemanovi. A já si myslím, že Zeman je z těch tří prezidentů po převratu ten nejlepší,“ prozradil Hannig.
 
  • Další z vysílání ZDE.
Probíralo se také téma islámu, kde moderátora pořadu Stanislava Novotného zajímal postoj hosta a jeho strany Rozumní právě k islámu. „To sem do Evropy nepatří. Když jsem v těch zemích, tak respektuji tamní náboženství. Takže ti, co jsou tady, by měli respektovat kulturu Evropy a netahat to sem.“
 
Celý díl pořadu si můžete poslechnout zde.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…