Do redakce nám dorazilo VIDEO o Michalu Haškovi. Dost sprosté

23.08.2016 10:52

Do redakce ParlamentníchListů.cz přišlo v úterý dopoledne video, v němž si kdosi ve stylu fiktivního lobbisty Tondy Blaníka střílí z hejtmana Jihomoravského kraje Michala Haška (ČSSD) za kauzu s neexistující mluvčí. Mail byl fiktivně poslán jménem Lucie Proutníkové a podepsán ,,Jana".

Do redakce nám dorazilo VIDEO o Michalu Haškovi. Dost sprosté
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

Zhruba v polovině července přišla Mladá fronta Dnes s informací, že za hejtmana Jihomoravského kraje Michala Haška více než pět let do médií mluvila žena s vymyšleným jménem – Lucie Proutníková. Později vyšlo najevo, že za jménem tiskové mluvčí se skrývá kontroverzní lobbistka Jana Mrencová, která je nepravomocně odsouzená k podmínce za to, že za úplatek nabízela ovlivnění novinářů. Hašek odmítá, že by Janu Mrencovou znal.  Za nalezení Lucie Proutníkové dokonce vypsal odměnu – bednu jihomoravského vína.

Právě z kauzy s neexistující mluvčí si vystřelili tvůrci pořadu „Tady je Liborovo“, v němž lobbista Libor po vzoru Tondy Blaníka z pořadu Kancelář Blaník zametá průšvihy politiků.

Při zametání nejnovějšího Haškova „průšvihu“ s neexistující mluvčí si lobbista nechá poradit od své sekretářky a inspiruje se u prezidenta Miloše Zemana a jeho kauzy „Peroutka“. Podobně jako hlava státu vypsala odměnu za nalezení novinářova článku dokládající jeho pochybení tváří v tvář nacismu, Hašek na radu lobbisty vypíše odměnu za nalezení mluvčí – víno.

K napravení pověsti u prezidenta Miloše Zemana, kterého lobbista nazývá „jezevcem“ navíc lobbista zařídí stavbu kanálu propojující Dunaj, Odru a Labe, za niž se hlava státu zasazuje. „Už jsem na to přišel. Václav první má přece letiště, Václav druhý to svoje péro, tak proč by jezevec nemohl mít svůj kanál? Vždyť je to vodák, vole,“ vyprávěl lobbista hledě na zarámovanou fotografii prezidenta Zemana, kterak brázdí ve svém gumovém člunu hladinu rybníka na Vysočině, kde tradičně tráví svou dovolenou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…