Dobeš má náměstka z firmy, která žije ze státních zakázek

26.06.2012 8:26

Ministr dopravy Pavel Dobeš (LIDEM) v tichosti vyměnil jednoho ze svých náměstků, napsala dnes Mladá fronta Dnes (MfD). Ivo Vykydala, který odešel do Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI), nahradil Miloslav Hala. Ten dosud působil jako finanční ředitel projektové společnosti Sudop Group, která podle deníku žije hlavně ze zakázek podřízených organizací ministerstva dopravy.

Dobeš má náměstka z firmy, která žije ze státních zakázek
Foto: LIDEM
Popisek: Exministr dopravy Pavel Dobeš

Sudop Group je přední českou projektovou společností na dopravní stavby a patří pod ni například Sudop Praha, Moravia Consult nebo Dopravoprojekt Brno. Posledně jmenovaná firma pracovala během sporné stavby ostravské dálnice D47 pro stát jako kontrolor a zároveň pro společnost Eurovia, jejíž práci měla kontrolovat.

Střet zájmů

Šéf české pobočky Transparency International David Ondračka poukázal na to, že kontakty na ministerstvu dopravy mohou být velmi cenné pro Halovu další kariéru. Podobně se pro MfD vyjádřil také šéf jedné z českých projekčních firem.

"Nepovažuji to za střet zájmů. Z náplně Sekce letecké a železniční dopravy jednoznačně vyplývá, že v rámci výkonu své funkce nemám žádné přímé vazby na oblast infrastruktury, ani přípravy projektů," řekl ale deníku Hala. Doplnil, že pracovní poměr v Sudopu ukončil už dříve a za své priority na ministerstvu považuje nový zákon o drahách a civilním letectví.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …