Dobeš musí odejít. Nevyhnutelně, míní Liška

16.03.2011 21:42

Ministr školství Josef Dobeš prý už v čele resortu napáchal takových škod, že svůj post musí opustit, zlobí se šéf zelených a exministr školství Liška.

Dobeš musí odejít. Nevyhnutelně, míní Liška

Podle předsedy Strany zelených Ondřeje Lišky je rezignace Josefa Dobeše (VV) nevyhnutelná.

"Přes kritiku veřejnosti i samotného premiéra se Dobeš rozhodl zaměstnat extremistu Ladislava Bátoru jako svého poradce. Dostatečným důvodem pro jeho odchod by ale byla jenom paralýza čerpání evropských fondů pro vzdělání a vědu pod jeho taktovkou, zmatená personální politika, rozkládající se úřad ministerstva, nedomyšlené a nekoncepční kroky při reformě vzdělávacího systému či ignorování rozsudku Evropského soudu pro lidská práva o segregaci romských dětí, které hrozí další mezinárodní ostudou," vyjmenoval podle agentury Mediafax šéf zelených, který sám zastával post ministra školství v Topolánkově vládě.

SLEDUJEME téma Dobeš
SLEDOVALI jsme téma Ladislav Bátora

A zase ten Bátora

Právě Bátorovo jmenování poradcem leží přitom Liškovi v žaludku nejvíce. "Zaměstnání extremisty jakožto poradce je více než manažerským selháním. Bátora je bývalý kandidát za prokazatelně extremistickou Národní stranu a člověk s postoji, které jsou v přímém rozporu s principy otevřené společnosti. Jeho zaměstnání jako poradce ministra je tou nejhorší zprávou pro všechny učitele a rodiče, kteří denně vedou své děti k toleranci, úctě k jinakosti a lidským právům," uvedl ve středu Liška.

Josef Dobeš je spoluzakládajícím členem Věcí veřejných, byl zastupitelem za VV. Od května je poslancem, od červencem ministrem školství.

Více čtěte:

Foto: mšmt.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…