Dobeš věří v úspěch LIDEM, Tabery ne

03.05.2012 22:22

V pořadu Události, komentáře na ČT24 se diskutovalo o nové straně LIDEM vicepremiérky Karolíny Peake. Ministr dopravy Pavel Dobeš Peake jednoznačně věří, šéfredaktor týdeníku Respekt Erik Tabery zase skoro vůbec.

Dobeš věří v úspěch LIDEM, Tabery ne
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Ministr dopravy Pavel Dobeš na zasedání vlády

"Co se týče ideových záležitostí, probíhá opravdu otevřená debata,“ popisoval Dobeš vznik strany. Uvedl, že rozhodovací proces strany bude nastaven tak, aby se neopakoval efekt superguru Víta Bárty ve Věcech veřejných. Karolínu Peake považuje za silného lídra. „Podpora Karolíny Peake je opravdu velmi zajímavá,“ prohlásil.

Jako Masaryk?

LIDEM podle něj osloví lidi, kteří mají vyšší vzdělání, jsou ze střední vrstvy, bude to strana s proevropský zaměřením. Dobeš ale nedokázal odpovědět na to, jaké tváře strana osloví např. do voleb. „Tomáš Garrigue Masaryk chtěl liberálně-demokratickou stranu,“ uvedl Dobeš a Daniela Drtinová ho upozornila, že se jedná opravdu o silné srovnání.

Peake se podílela na vytváření etického kodexu VV, v němž se například mluvilo o využívání veřejných peněz atp. „Já jsem si nikdy nevšiml toho, že by podobné kroky byly kdy platné,“ obhajoval Peake Dobeš, ale jednoznačně odpovědět nedokázal.

„Úspěch bude pro tuto stranu velmi těžko dosažitelný. Ta strana bude nová, ale ponese si s sebou břímě minulosti,“ okomentoval vznik strany LIDEM Tabery. „Pokud nebudou předčasné volby, mají dva roky na to přesvědčit veřejnost,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…