Dobešovo Hnutí pro sport? Neprůhledný byznys

09.03.2013 18:06

Hnutí pro sport exministra Josefa Dobeše je podle časopisu Týden velmi neprůhledné uskupení. Je totiž napojené na miliardové dotace.

Dobešovo Hnutí pro sport? Neprůhledný byznys
Foto: Hans Štembera
Popisek: Josef Dobeš

Ač se zdálo, že někdejšího místopředsedu Věcí veřejných Dobeše čeká osud politické mrtvoly, opak je pravdou. Nezařazený poslanec, jenž se s VV zle rozkmotřil, zázračně ožil. Náhle je z něho vlivný guru pro sport. Obcím slibuje nová hřiště a místním fotbalovým klubům příspěvky.

Kdo by to byl řekl. Zvlášť poté, co se po Dobešovi slehla zem, jakmile loni v březnu rezignoval na ministerskou funkci v důsledku debaklu svého angažmá. Při odchodu z vlády sice ještě stačil osočit vedení VV z pokrytectví, když připustilo škrty ve školství.

 V říjnu se zase pokoušel o návrat na scénu s úmyslem založit sportovní hnutí, avšak vážně ho nebral snad nikdo. Ale pak se mu zčistajasna začalo dařit a jeho Hnutí pro sport se stále rozrůstá.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…