Dobrá zpráva, pod kterou vybuchl kotel. Lidé z Chebska promluvili

24.02.2021 8:52

Nakopat, všichni jsou tam na „přesdržku“. Takové názory zaznívají na facebooku od obyvatel pandemií zmítaného Chebska poté, co vláda po několika týdnech urgencí souhlasila s převozem českých pacientů do příhraničních nemocnic v Německu.

Dobrá zpráva, pod kterou vybuchl kotel. Lidé z Chebska promluvili
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

Anketa

Je dobře, že Roman Prymula odešel ze všech veřejných funkcí a nechce se vracet?

hlasovalo: 11677 lidí

Regionální zpravodajský web Živé Chebsko informoval, že pacienty s covidem-19 bude z krutě postiženého a uzavřeného okresu možné převážet i do Německa. První nabídka je na devět volných lůžek ve spolkové zemi Sasko, postupně by měly přicházet další nabídky.

Kromě Saska by mělo nabídnout své kapacity také sousední Bavorsko. Informoval o tom hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

Ten se pokoušel prosadit žádost do Německa již několik týdnů, když se situace na Chebsku a v sousedním okrese Sokolov dramaticky zhoršovala. Dokonce tak, že před dvěma týdny vláda okresy zcela uzavřela. Žádost do Německa však dlouhodobě odmítala, i poté, co ministr Blatný s náměstkem Černým osobně přijeli do Chebu. Až v posledních dnech premiér Babiš přeshraniční transfer pacientů podpořil.

Zpráva, která se na webu objevila v úterý odpoledne, ale vyvolala spíše negativní reakce. Především kvůli několikatýdennímu zpoždění. „Vše na poslední chvíli, nevím, na co ty naši blbci čekali,“ poznamenala hořce na facebooku místní občanka s lapidárním hodnocením, že „jsou tam všichni na přesdržku“ a přáním, že by je „nakopala“.

Další hlas z lidu zněl ještě ostřeji: „No hlavně, že pár týdnů zpět prosil hejtman našeho kraje vládu, aby požádali Německo o pomoc a nešlo to. Teď budou řešit zase ‚dva roky‘ logistiku a my tu zatím pochcípáme,“ napsala občanka s omluvou za hovorový výraz.

Následují lapidární vzkazy vládě jako „no to brzo“ nebo „už se probudili, konečně“. Další z občanů připomněl, že mezitím mnoho lidí zcela zbytečně zemřelo. Dodejme, že chebské Bergamo zašlo tak daleko, že v minulém týdnu už se ani nevešla všechna parte do tradiční vývěsky.

Občan jménem Jaroslav Kučera považoval slova o „dobré zprávě“ za černou ironii a vyzval jejího autora, ať už jde „někam“. „Výsměch všem, těm, co to nezvládli obzvlášť, a jejich rodinám,“ zhodnotil jásání. Pomoc podle něj přichází v okamžiku, kdy už se situace začíná rovnat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…