Docent Svoboda chce za předsedkyni ODS Němcovou. A když ne, půjde do toho sám

16.11.2013 18:35

Poslanec a někdejší primátor hlavního města Prahy Bohuslav Svoboda nebude obhajovat svou funkci předsedy pražské ODS. V případě, že se na nadcházejícím regionálním sněmu nebude o post v čele strany ucházet Miroslava Němcová, je připraven na tuto pozici kandidovat. Svoboda to uvedl v rozhovoru pro on-line deník Týden.cz.

Docent Svoboda chce za předsedkyni ODS Němcovou. A když ne, půjde do toho sám
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátor Bohuslav Svoboda předal hasičské dodávkové automobily starostům sedmi městských částí pro jejich sbory dobrovolných hasičů

Bohuslav Svoboda v rozhovoru pro on-line deník vysvětlil, proč na nadcházejícím lednovém kongresu nebude obhajovat funkci šéfa pražské ODS. "V Praze se podařilo v ODS nastartovat zásadní změny. Objevili se mladí lidé, kteří jsou kvalitní. Každý si má vychovat své nástupce. V tomto okamžiku jsem přesvědčen, že již dozráli. Já sám se chci posunout do vedení celostátního," uvedl poslanec.

Jako svého nástupce chce navrhnout místopředsedu místního sdružení ODS Radlice Filipa Humplíka, což je podle něj mladý a velmi schopný člověk. Humplík je zároveň spolumajitelem agentury Konektor, která pražské ODS připravovala volební kampaň pro sněmovní volby.

Němcová by měla být předsedkyní

Svoboda dále prozradil, že hodlá kandidovat do nejužšího vedení, ale o křeslo šéfa občanských demokratů se bude ucházet pouze tehdy, pokud by nekandidovala Miroslava Němcová. "Byla celostátní tváří ODS, v kampani odvedla dobrou práci a bylo by správné, aby se stala předsedkyní," vysvětlil exprimátor. Spolupráci by si ale dokázal představit i s Petrem Fialou, pokud by se místo Němcové stal šéfem ODS.

V rozhovoru se ještě vyjádřil ke svému obvinění v kauze Opencard. Žalobkyně Dagmar Máchová prý nemusí žádat sněmovnu o jeho vydání. "K tomu směšnému procesu půjdu rád," uzavřel Bohuslav Svoboda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…