Docent ke kauze novičok: Tutlalo se něco hodně sviňského. Proto informované osoby začaly tak řádit proti Zemanovi

06.05.2018 8:07

Vysokoškolský pedagog Radim Valenčík na svém blogu okomentoval kauzu novičok. Zdá se mu, že se v této kauze něco zatajovalo. Valenčík doslova píše, že se něco „hodně sviňského tutlalo“.

Docent ke kauze novičok: Tutlalo se něco hodně sviňského. Proto informované osoby začaly tak řádit proti Zemanovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radim Valenčík

Docent Radim Valenčík sleduje, co se to děje v kauze novičok, a zdá se mu, že hlavní aktéři na české straně vypouštějí z úst čím dál větší nesmysly. Na počátku přitom bylo poměrně prosté prohlášení Ruské federace, že Československo bylo jednou ze zemí, kde se v minulosti s novičokem pracovalo.

„Reakce na toto prohlášení však byla křečovitá. Politici známí svou servilitou začali tvrdit, že ‚nikdy a v žádném případě‘ jsme s novičokem neměli nic do činění. Divné. Na tom, že by náš armádní výzkum novičok testoval, by nebylo nic divného ani špatného. Armáda má povinnost chránit obyvatelstvo, a proto když se objeví nová chemická bojová látka (zvláště z hlediska rozdělení úloh v NATO), by měla testovat její vlastnosti a najít i případné antidotum. Proč tedy tvrdit, že jsme s novičkem neměli nic do činění? Drábová dokonce na ČT24 řekla, že podle mezinárodních dohod o zákazu chemických zbraní není porušením této dohody, když se vyrobí množství menší než jedna tuna... Možná že ruská strana jen trochu zadupala, měla indicie a zkoušela, co to udělá, když jako náhodný příklad vybere ČR. A potrefená husa začala kejhat,“ napsal Valenčík.

Anketa

,,Je smutné, že ČSSD, která takto propadla, najednou dostane obrovskou moc," řekl exprezident Klaus. Souhlasíte?

97%
3%
hlasovalo: 8054 lidí

Zeman poté oznámil, že nechá prověřit, zda se na našem území s novičokem v minulosti pracovalo. I kdyby to byla pravda, tak naši experti mohli jen hledat způsob obrany proti této látce. Ale zákonodárci z hnutí Starostové a nezávislí začali okamžitě bít na poplach. Podle Valenčíka zcela nesmyslně. Prezident jen řekl pravdu, na kterou ovšem jeho kritici reagovali velmi křečovitě. Vykreslili prezidenta jako agenta Ruské federace. Valenčík má za to, že za útokem na prezidenta může být strach.  

„Vysvětlení je, že se něco tutlá a že osoby, které hned začaly hovořit o vlastizradě, dostaly nějakou inside informaci, která je zavazovala k tomu, aby prezidenta zarazily. Snažili se to udělat tím nejhloupějším způsobem. Navíc – jako kdyby toho paličáka neznali,“ napsal doslova autor.

Valenčíkovi se zdá podezřelé i to, že někdejší ruský agent a jeho dcera útok provedený údajně novičokem přežili, ačkoli ho podle všech dostupných informací přežít neměli. A když už přežili, tak se nevyjadřují do médií. Podle vysokoškolského pedagoga jsou možná drženi v izolaci, aby nemohli říct pravdu. Docentovi „smrdí“ i to, že místo, kde došlo k útoku novičokem na Sergeje Skripala, je dodnes uzavřené a dodnes se dekontaminuje. Přitom již zmíněná Dana Drábová prohlásila, že se tato látka rozkládá poměrně rychle, takže není důvod držet místo útoku uzavřené.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…