Doktor Hnízdil: Ratha neodsoudí. Začal by mluvit

24.05.2012 9:12

I známý lékař Jan Hnízdil se na svém blogu vyjadřuje ke kauze Davida Ratha. Jak předesílá, zná jej od jeho začátků v Lékařském odborovém klubu. A myslí si, že s postupující kariérou „rozkvetl do podoby bílého narcisu“ a stal se příliš sebevědomým. To mu prý zlomilo vaz. Nevěří ale, že by byl nějakým zásadním úlovkem v boji s korupcí. Spíše naopak.

Doktor Hnízdil: Ratha neodsoudí. Začal by mluvit
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

Uplynulé měsíce byly podle Hnízdilova blogu na Aktuálně.cz plné afér. Bártovy odposlechy, Janouškovy odposlechy, Mostecká uhelná, vrchní státní zástupce Rampula. Situace už prý zašla tak daleko, že davu bylo potřeba nabídnout viníka.  

„Rath se hodil. Jeho drzost i arogance překročily únosné meze. Pouštěl se do kritiky nedotknutelného. Urážel vrtošivého staříka. Otevřeně napadal miliardový tunel zdravotních knížek IZIP. Byl nejvyšší čas jej zkrotit,“ píše Hnízdil. Rath udělal chybu, že příležitost nabídl sám, když se nechal chytit s krabicí peněz jak malý kluk. Takže nebylo třeba na něj šít žádnou boudu ve stylu filmu „Vrtěti psem“.

„Tunel Blanka, Opencard, MUS, Gripeny, Pandury, IZIP, Drobil, Janoušek, Bém, Bárta, Rampula, prezidentské milosti… Vše je zapomenuto. Mediální prostor ovládl Rath. Vyhovuje to ODS, VV, TOP 09, Hradu i ČSSD,“ myslí si Hnízdil.

Rath podle něj není velkou rybou, jen si to o sobě začal myslet. „Velké ryby, podnikatelské korporace začal ohrožovat. Bylo potřeba jej srazit na kolena. Ukázat mu, kdo je tady pánem.“

To se stalo, a teď by prý Hnízdil vsadil celou svojí výplatu, že ve vězení dlouho nepobude a nakonec bude osvobozen. „Nepodmíněný trest by mu rozvázal jazyk. To nelze připustit. Vazba je pro něj doporučením, aby o korupci v nejvyšší politice mlčel. Rath to jistě brzy a rád pochopí,“ myslí si lékař.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

reklama

autor: jav

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …