Doktor Macek: Plaťte a držte hubu! Uprchlíci jsou podnikatelé s naší debilitou

27.07.2015 11:53

Někdejší místopředseda ODS a glosátor společenského dění Miroslav Macek na svém webu sžíravě okomentoval skokový nárůst státních dotací, které loni dostaly podniky ministra financí Andreje Babiše (ANO). A na základě reportáže lidoveckého europoslance Tomáše Zdechovského z uprchlického tábora na Sicílii se neméně ostře vymezil i proti uprchlíkům.

Doktor Macek: Plaťte a držte hubu! Uprchlíci jsou podnikatelé s naší debilitou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Macek uvádí, že podniky, které patří ministru financí a šéfovi hnutí ANO, v loňském roce čerpaly státní dotace v celkové výši 1,654 miliardy korun. Na tom by podle někdejšího místopředsedy ODS nebylo nic divného, kdyby nešlo o meziroční nárůst o 47 %.  „A ne, abyste v tom hledali souvislost s Babišovým nástupem do politiky. Pěkně plaťte a držte hubu!“ lakonicky konstatuje Macek.

Nevybíravým způsobem se Macek vymezil i proti uprchlíkům, které nazval „podnikateli s naší debilitou“. Při tomto hodnocení vychází někdejší politik z reportáže lidoveckého europoslance Tomáše Zdechovského, který se před několika dny podíval v rámci unijní delegace do uprchlického tábora na italské Sicílii.

Na základě protichůdných a často zmatečných výpovědí některých uprchlíků totiž Zdechovský došel k závěru, že nejde o uprchlíky v pravém slova smyslu. Dotazovaní nedokázali říci, co chtějí dělat v Evropě, tvrdili, že jedou za příbuznými do Německa, ale nedokázali si vzpomenout na jejich jména a někteří se dokonce rozčilovali, že nemají přístup k internetu a Facebooku.

Celá glosa Miroslava Macka k přečtení ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…