Doktor Macek nechápe: Tohle jsem od Klause fakt nečekal

09.01.2013 8:52

Doktor Miroslav Macek již poněkolikáté zamířil svůj ostrovtip směrem k Pražskému hradu. Prezidentská amnestie mu totiž nedá spát a ještě méně chápe, jak může Václav Klaus v souvislosti s ní mluvit o stabilních a konzistentních hodnotách. Podle Macka byl tento krok naopak proti všem dosavadním Klausovým názorům a hodnotám.

Doktor Macek nechápe: Tohle jsem od Klause fakt nečekal
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Miroslav Macek dává prezidentovi za pravdu, že kampaň proti jeho amnestii je hysterická, nevěcná a totálně přemrštěná. Zároveň jej ovšem poučuje, že to mohl čekat, neboť je na odchodu z funkce, ztratí značnou část vlivu a tak všichni jeho političtí i lidští protivníci zavětřili příležitost odcházejícího vůdce smečky kousnout do nohy.

„Předčasné sundávání Klausových portrétů (které nikde povinně viset nemusely) je opravdu tím nejhorším projevem čecháčkovství (doufám, že na Moravě se tak neděje!),“ poznamenává Macek.

Celá glosa dr. Macka ZDE

Jeho osobně prý nejvíce překvapila náhlá a absolutní ztráta názorové konzistence, kterou prý u Václava Klause vždy obdivoval. „Při letité důvěrné znalosti jeho názorů a postojů jsem až do okamžiku novoročního vyhlášení amnestie byl absolutně přesvědčen, že by nikdy nic takového neudělal, ba ani na to nepomyslel,“ svěřuje se Macek.

Jako vysvětlení nabízí osud italského autora erotických románů a novel, který na stará kolena zavrhl své dosavadní dílo, a jal se psát dějiny papežů. Možná i prezident prý na stará kolena zavrhl vše, co celý život hlásal. Proto je prý velmi podivné, když nyní prezident vykládá, že se jedná o kampaň proti hodnotám, které on prý dlouhodobě prosazuje a zastává.

Také politologové jsou překvapeni. Jejich komentáře čtěte ZDE

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Martin Baxa byl položen dotaz

Užitečnost veřejnoprávních médií

Kde jste přišel na to, že většina společnosti považuje veřejnoprávní média za užitečná a souhlasí s platbami za ně? Dle mého názoru je to lež. Neznám jediného člověka ve svém okolí (stovky lidí), který by s vaším názorem souhlasil. Kdyby se udělalo referendum zda platit, či ne, koncesionářské poplat...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Útočíte na mou zesnulou matku? Nechutné.“ Nerudová cílila na rodinu Turka. Ten se neudržel

23:23 „Útočíte na mou zesnulou matku? Nechutné.“ Nerudová cílila na rodinu Turka. Ten se neudržel

Danuše Nerudová, novopečená členka hnutí STAN, zatížená očekáváními – a Filip Turek jako kandidát Mo…