Doktor Macek odhaduje, co teď udělá Putin. Bude prý velmi spokojen

15.04.2014 11:35

Federativní uspořádání s prorusky smýšlející východní částí Ukrajiny. Takový kýžený stav pro Vladimira Putina předpovídá doktor Miroslav Macek.

Doktor Macek odhaduje, co teď udělá Putin. Bude prý velmi spokojen
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Anketa

Jaké řešení doporučujete v případě východní Ukrajiny?

hlasovalo: 31913 lidí

Bývalý člen ODS, doktor Miroslav Macek na svém webu předestírá ukrajinskou prognózu. Podle něj má ruský prezident Putin po získání Krymu nulový zájem zaplést se do jakýchkoliv vojenských akcí na Ukrajině se všemi zcela nevypočitatelnými následky. „Velký zájem má naopak na neklidu v této oblasti a střetech mezi ukrajinským a ruským etnikem,“ píše Macek.

Dodává také, že to Putinovi dává velký prostor pro nátlak na EU a USA, aby byly na Ukrajinu vyslány mezinárodní jednotky a pod jejich patronací uspořádáno referendum o vnitřním uspořádání Ukrajiny.

„Západ bude moci velmi těžko takové řešení dlouhodobě odmítat, přičemž jeho konečným výsledkem bude pro Putina kýžený stav: federativní uspořádání s prorusky smýšlející východní částí Ukrajiny, tedy kýžený cordon sanitaire proti proniknutí EU a zvláště NATO dále na východ,“ dodává doktor Macek.

Celý text doktora Macka:

Dovolím si předestřít opět jednu prognózu:
Prezident Putin má samozřejmě po získání strategicky životně důležitého Krymu nulový zájem zaplést se do jakýchkoliv vojenských akcí na Ukrajině se všemi zcela nevypočitatelnými následky. Velký zájem má naopak na neklidu v této oblasti a střetech mezi ukrajinským a ruským etnikem. Dává mu to totiž velký prostor pro nátlak na EU a USA, aby byly na Ukrajinu vyslány mezinárodní jednotky a pod jejich patronací uspořádáno referendum o vnitřním uspořádání Ukrajiny. Západ bude moci velmi těžko takové řešení dlouhodobě odmítat, přičemž jeho konečným výsledkem bude pro Putina kýžený stav: federativní uspořádání s prorusky smýšlející východní částí Ukrajiny, tedy kýžený cordon sanitaire proti proniknutí EU a zvláště NATO dále na východ.

Více zpráv a odborných názorů k dění na Ukrajině ČTĚTE ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: jno

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…