Doktor Macek přednesl šokující návrh, jak vyřešit situaci na Ukrajině

19.06.2014 11:01

Bývalý politik a člen občanské demokracie Miroslav Macek označil akt, při kterém prezident Miloš Zeman spolu s ministrem financí symbolicky přestřihli dluhopis v hodnotě jednoho milionu korun, za „laciné teatrální gesto". Ve své glose přichází také s originálním řešením ukrajinské krize.

Doktor Macek přednesl šokující návrh, jak vyřešit situaci na Ukrajině
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Prezident Miloš Zeman předal ministru financí a šéfu hnutí ANO Andreji Babišovi dluhopis, který pořídil na splácení státního dluhu. Kvůli němu založil fond, do kterého sám měsíčně přispívá 60 tisíci korunami. Tento cenný papír v hodnotě jednoho milionu poté společně oba muži rozstříhali. Částka tak propadne státu právě na umoření dluhu.

Tento symbolický akt příliš neocenil doktor Miroslav Macek a jal se jej pořádně okomentovat na svém webu Viditelný Macek.

„Prezident Zeman s ministrem financí Babišem rozstříhali státní dluhopis a peníze tak zůstanou státu. Problém je v tom, že se dá s vysokou mírou pravděpodobnosti dokázat, že za tu dobu, než jej rozstříhali, stát utratil mnohem větší sumu. Takže příště namísto laciných teatrálních gest účinné činy, soudruzi!" napsal bývalý politik.

Macek zná odpověď, jak ukončit konflikty na Ukrajině

Jeho rozhled ovšem překračuje hranice České republiky, vyjádřil se tedy i k situaci na Ukrajině a jejímu možnému řešení. Jak jinak než svým svérázným způsobem. „Není nejvyšší čas, aby Německo pod hlavičkou EU okupovalo Ukrajinu a udělalo tam pořádek? Možná to zní provokativně, ale vidíte nějaké jiné racionální řešení?" ptá se Macek čtenářů svých příspěvků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: adr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…