Doktor Macek totálně odepsal ODS

15.10.2012 10:43

Doktor Miroslav Macek sice na svém blogu poznamenal, že letošní krajské a senátní volby mají víc komentátorů, než voličů, ale přesto neodolal a rovněž připojil několik poznámek.

Doktor Macek totálně odepsal ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Každý občan podle něj musí zvážit, jak k takovému výsledku osobně přispěl. Nejzásadnějšími faktory byly podle Macka stádnost a disciplinovanost levicových voličů, generační protest mladých prvovoličů, forma a obsah vládnutí současné koalice, nedostatek kvalitních politických lídrů, bulvarizace sdělovacích prostředků a nenávist části občanů k jakémukoliv establishmentu.

Celé glosy M. Macka ZDE

Výsledek voleb však nejspíš donutí část lidí vrátit se k volebním urnám, případně vrátit protestní hlasy svým původním favoritům. Přesto však Macek neočekává, že by pravice v příštích volbách uspěla. A pak podle něj nastává ideální příležitost pro návrat na výsluní. Levice bude v příštím volebním období nést důsledky vládní odpovědnosti a pravice bude mít možnost najít si schopného, charismatického lídra a „kuberovský“ program fungujícího, levného a přívětivého státu. Pochybuje však, že takovou stranou bude ODS. „Tato strana je už příliš místně i celostátně provázána s nepříliš vábnými ekonomickými strukturami ,“ obává se. Než dlouhou a nejistou nápravu je podle Macka lepší založit novou stranu na zelené louce.  

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

reklama

autor: jav

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…