Doktor "zvrhlík" Barták poputuje zřejmě do vazby. Byl již obviněn

27.08.2011 19:06

AKTUALIZOVÁNO Policie zadržela lékaře Bartáka kvůli šesti trestním oznámením jeho bývalých asistentek na letišti v Ruzyni. Již byl policií obviněn ze sedmi trestných činů. O vazbě soud rozhodne do 48 hodin.

Doktor "zvrhlík" Barták poputuje zřejmě do vazby. Byl již obviněn

Vlivný lékař Jaroslav Barták byl zadržen policií přímo na letišti Ruzyně při svém příletu z dovolené v Turecku. Posléze byl převezen na policejní ředitelství. Ten jakékoliv nařčení ze sexuálního obtěžování odmítá a nadále hovoří o spiknutí.

"Na základě předběžného souhlasu státního zástupce byla podezřelá osoba dnes po poledni zadržena a předvedena k výslechu," potvrdila policejní mluvčí Andrea Zoulová.

O vzetí do vazby má rozhodnout soud do 48 hodin. Policie jej již obvinila ze sedmi trestných činů - sexuálního nátlaku, znásilnění, vydírání, omezování osobní svobody, nebezpečného vyhrožování, ublížení na zdraví a nedovolená výroba a nakládání s omamnými látkami.

Pokud by bylo prokázáno Bartákovi znásilnění, hrozí mu až deset let vězení.

Lékař se od začátku aféry opakovaně nevybíravě vyjadřoval do médií. Proto se od jeho výroků distancovala modřanská poliklinika, ve které je Barták třetinovým vlastníkem, i Česká lékařská komora.

Sledujeme Aféry doktora Bartáka

Aféra vznikla, když Bartákova asistentka Lucie oznámila, jak probíhala služební cesta na Filipínách. Dívka již dříve vypověděla, že ji vylákal pod záminkou pracovní cesty, tam ji bil, sexuálně napadal a vyhrožoval jí smrtí.'

Lékař: Celé to je spiknutí

Barták vinu odmítá a tvrdí, že ženy byly prostitutky a že jde o spiknutí s cílem ho diskreditovat. K Lucii se připojily i další ženy, které pro doktora pracovaly. Trestní oznámení na něj podalo již šest žen. Barták je však označil za placené prostitutky, které měly sex s ním v popisu práce.

Psali jsme:
Pane Havle, Klausi, Topolánku. Čtěte o muži, se kterým jste se fotili 
Kníže zachránil brutálně týranou Lucii. Pomůže i vám 
Před týdnem prý seřezal asistentku, v pondělí přijel za Klausem
Šándor: Žádný tajný komplot. Barták dostal padáka, tak se mi mstí

Barták v minulosti už kvůli násilí na mladých ženách jednou skončil před soudem. V prosinci 2007 údajně brutálně zbil před pražským Michnovým palácem svou asistentku Lucii. Případ skončil před soudem, kde žena přijala finanční odškodnění.

„Pokud pan Barták obdivuje Josefa Fritzla, není to úplně normální, je to cvokařina, těžko se k tomu vyjadřovat. Já doktora Bartáka nijak blíž neznám, setkal jsem se s ním v rámci Lions klubu, je to asi pět let zpátky. Možná jsem s ním někde i vyfocen, ale to je asi vše," řekl pro ParlamentiListy.cz známý sexuolog Radim Uzel.

Psali jsme:
Chování doktora Bartáka není v pořádku, soudí sexuoložka
Jsem něco jako první dáma, říká Bartákova manželka
Bůh mi to smilstvo odpustí, vyznal se doktor Barták
Lékař Barták se už jednou vyhnul trestu díky penězům

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: qot

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…