Dokumentaristka Sommerová chce do parlamentu. Nechce znovu zažít totalitu. Tentokrát prý pod Babišem

13.07.2017 19:02

Dokumentaristka Olga Sommerová oznámila, že bude kandidovat v podzimních sněmovních volbách za stranu TOP 09. Do volebního klání půjde na šestém místě pražské kandidátky. Důvodem je touha se občansky angažovat v souboji s Andrejem Babišem, který je podle režisérky nositelem „absolutně nedemokratických principů“.

Dokumentaristka Sommerová chce do parlamentu. Nechce znovu zažít totalitu. Tentokrát prý pod Babišem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Olga Sommerová

„Já TOP 09 považuji v poslední době za stranu, která jde zřetelně po demokratické linii. Snaží se o zachování demokratických principů. Samozřejmě je také proti oligarchizaci politiky, která je tady pro nás zastoupena jménem Andrej Babiš,“ sdělila v rozhovoru pro web Forum24. Do sněmovny chce prý Sommerová kandidovat proto, že chce „změnit svůj životní styl po dlouhých letech občanského angažmá“.

„Z vývoje po parlamentních volbách mám velké obavy. Já se velmi bojím o naši demokracii a o svobodu. A nedovedu si představit, že po takové  době, kdy jsme zažili nejdelší čas v demokracii, se zase máme vrátit zpátky. I kdyby to byla nějaká soft totalita,“ uvedla pro Forum24. Sommerová podle svých slov už jednu totalitu, a to po dobu celých čtyřiceti let, zažila a má z ní „husí kůži“. „Už bych to nechtěla znovu opakovat,“ uvedla.

Andrej Babiš je pro Sommerovou prý „nositelem absolutně nedemokratických principů“. „On neví, co je to demokracie. A protože má velkou mediální a finanční moc, tak se obávám toho, abychom se nevrátili tam, kde už jsme jednou byli. Pro mě je svoboda to nejdůležitější, co může být,“ vysvětlila svůj postoj dokumentaristka. „Beru to osudově. Buď to vyjde, nebo ne. A hotovo dvacet. Já se svého občanského angažmá nevzdám. Dokud budu dýchat,“ doplnila. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: maz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…