Dolínek: Karel Březina, to je obrovský dříč. Nedostudoval jsem pět vysokých škol, protože...

27.06.2017 11:41

Volební lídr v Praze i místopředseda ČSSD Petr Dolínek poskytl dnešní MF Dnes rozhovor o poměrech ve straně – nejen v souvislosti s Jiřím Zimolou, jenž skončil na postu jihočeského hejtmana, ale i s Jiřím Paroubkem, jenž se neúspěšně pokouší o návrat. Sám Dolínek o sobě říká, že není bafuňář.

Dolínek: Karel Březina, to je obrovský dříč. Nedostudoval jsem pět vysokých škol, protože...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Dolínek

Petr Dolínek nahradí jako lídr diskutovaného ministra zdravotnictví Miloslava Ludvíka, který měl stát v čele pražské kandidátky. Nakonec však spolustraníci rozhodli jinak. Dolínek nyní přiznává, že téma, které by měl prezentovat na billboardech, ještě zvolené nemá. „Až bude finální koncept kampaně, určitě k tomu přibudou i ta důležitá hesla,“ poznamenal muž, jenž studoval asi pět vysokých škol a žádnou nedodělal.

„Všechny ty vysoké školy, které jsem studoval, byly ze stejné oblasti. Nejdřív to byla politologie, pak chvíli historie, žurnalistika. Všechno jsou to věci, které mě hrozně zajímají, ale neměl jsem tu sílu a čas je dotáhnout. Ale všechny jsou z jednoho ranku. Není to tak, že bych začal u přírodovědy a skončil někde ve stavařině. A nemyslím, že kde je potřeba, tam se objevím. Spíš mám obrovské nasazení pro věci a chci to nasazení dát i ve prospěch celého státu,“ obhajoval se Dolínek s tím, že svou mezeru možná ještě nedoplní. Expremiér Jiří Paroubek o něm kdysi dokonce řekl, že je nedovzdělaný nedouk. 

A Dolínek mu nyní jeho slova de facto nepřímo vrací. Pražská ČSSD neumožnila bývalému šéfovi návrat do strany. „Jiří Paroubek si založil svůj projekt. Šel úplně jinou cestou, po které zvládl ještě kdekoho pozurážet. V tuto chvíli je to úplně zbytečná otázka a minikauza. Jestli chce podporovat ČSSD nebo její myšlenky, o kterých tvrdí, že jim stále věří, nemusí na to být členem strany. Ostatně víc lidí, kteří nás podporují, jsou nestraníci,“ podotkl. 

Výsledek ČSSD v nadcházejících volbách musí podle jeho slov zcela jistě začínat dvojkou. „Teď je jedno, jestli budeme mít 21 nebo 28 procent, teď musíme hlavně lidi přesvědčit, zvednout je, aby šli volit naši stranu,“ poznamenal.

V rozhovoru se Dolínek vyjádřil také k nálepkám, kterých se mu dostává – že je pobočníkem Miroslava Pocheho a Karla Březiny. „Nemám problém být označován za spolupracovníka europoslance, je mi to spíš ctí. A co se týká Karla Březiny, to je neuvěřitelný dříč. Má přehled v řadě témat, ať je to IT nebo doprava. Spolupracuji s ním, stejně jako s dalšími lidmi z ČSSD. Je to předseda klubu zastupitelů na magistrátu,“ poznamenal. 

Závěrem se vyjádřil i k jihočeskému hejtmanovi Jiřímu Zimolovi, jenž dle jeho slov je jeho dlouholetým přítelem. „Myslím, že jeho místo v ČSSD ještě určitě bude,“ podotkl Dolínek. Celý jeho příběh považuje za nešťastný. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…