Dominik Hašek chtěl být chytrý a zlý na Zemana. A tak to dopadlo

23.08.2021 9:16 | Ze sítí

K aféře kolem odposlechů Miloše Zemana a jeho okolí se vyjádřil bývalý hokejový brankář Dominik Hašek. Prý se cítí bezpečněji, když je Zemanovo okolí sledováno. Prezident podle něj jenom fňuká, místo toho, aby se zamyslel, kým se obklopuje. Ovšem zkratka Bezpečnostní informační služby dělala Haškovi problémy.

Dominik Hašek chtěl být chytrý a zlý na Zemana. A tak to dopadlo
Foto: Screen Facebook
Popisek: Dominik Hašek zpívá: Není nutno, aby bylo přímo veselo

Anketa

Je dobře, že BIS podle tvrzení prezidenta Zemana odposlouchává jeho okolí?

hlasovalo: 12721 lidí
Prezidentův poradce Martin Nejedlý byl dle serveru Neovlivní.cz Sabiny Slonkové odposloucháván. Tyto informace má server podle svého tvrzení ověřené ze dvou zdrojů z bezpečnostní komunity. Nejedlý pro server uvedl, že o sledování věděl. „Informace o zájmu BIS se ke mně donesly. Nemám to černé na bílém, nic jsem s tím tedy nedělal. Kromě toho, že jsem po své linii zabezpečil ochranu své partnerky a rodiny,“ sdělil. O sledování svého okolí hovořil i prezident Zeman v interview Blesku.

„Před několika lety mě jeden vysoký důstojník BIS informoval o tom, že pan Koudelka nařídil odposlouchávání mého nejbližšího okolí, tedy i mě, protože odposlechy probíhají přes mobilní telefony. Já, jak víte, telefon mobilní ani jiný nemám. Takže když se s těmito spolupracovníky bavím, tak jsem odposloucháván i já. No, a tak jsem o tom informoval pana premiéra, posléze pan premiér za přítomnosti pana kancléře mi sdělil, že odposlechy zastavil, ale nebyla to pravda, protože z útrob BIS jsem se opět dozvěděl, že odposlechy pokračují,“ řekl prezident Blesku a dodal, že nešlo zdaleka jen o Martina Nejedlého.

Na sociálních sítích vzbudila slova prezidenta o BIS poprask. A mezi komentátory se zařadil i bývalý hokejový brankář Dominik Hašek, který není k Zemanovi ani k Babišovi dvakrát přátelský.

Hašek si podle svých slov oddechl, že byl Martin Nejedlý sledován. „Jsem rád – cítím se bezpečněji, že BIZ sleduje člověka bez prověrky a napojeného na Rusko,“ zkomolil Hašek název Bezpečnostní informační služby, vedené plukovníkem Koudelkou. A doplnil, že Nejedlý spolupracuje s prezidentem, „o jehož jednání si mnozí myslíme, že je v některých případech až vlastizrádné“.

I to, že prezident kvůli odposlechům kontaktoval premiéra, stálo Haškovi za komentář. „Ten člověk, prezident, místo aby se zamyslel, co má kolem sebe za lidi, že je BIS musí sledovat, tak zase fňuká a nadává atd. Ale víme, že u tohoto člověka nic překvapujícího…“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Chalífát, konečné řešení pro Evropany.“ Proč veřejnoprávní TV opět zamlčela? Analytik na nohou

5:00 „Chalífát, konečné řešení pro Evropany.“ Proč veřejnoprávní TV opět zamlčela? Analytik na nohou

TÝDEN V MÉDIÍCH Dokud byl Pavel Tuleja rektorem Slezské univerzity v Opavě, nikoho jeho publikační č…