Donald Trump se chopí pera a spustí masakr, tuší novináři

20.01.2017 9:04

Donald Trump se v pátek 20. ledna skutečně stane prezidentem. Agentura Reuters k tomu podotýká, že nebude trvat dlouho a 45. prezident USA se ujme své nejmocnější zbraně. Pera. A začne podepisovat jeden prezidentský výnos za druhým. Přiškrtí investice do boje s globálním oteplováním, rozhodne o stavbě zdi na hranici s Mexikem a posvítí si na přibližně 200 dalších vládních nařízení. Sám Trump tvrdí, že si na pomoc sestavil vládu s nejvyšším IQ v historii.

Donald Trump se chopí pera a spustí masakr, tuší novináři
Foto: Repro foto ČT24
Popisek: Donald J. Trump při prvním projevu po zvolení prezidentem USA

Trumpovi poradci slibují, že po nástupu do úřadu nechá nový prezident prověřit na 200 prezidentských nařízení – z oblasti energetiky, migrace, ekologie, zdravotnictví a tak podobně. Tyto prezidentské dekrety může šéf Bílého domu vydávat např. v situaci, kdy většinu v Kongresu drží opoziční politici, kteří prezidentovi nechtějí ustupovat a schvalovat jeho nápady.

Trumpův předchůdce Obama musel opoziční většině čelit celých šest let své vlády a svou situaci řešil právě prezidentskými výnosy. Tyto výnosy však může další prezident škrtem pera zrušit. A Trump se podle všeho hodlá chopit své nejmocnější zbraně – pera – a začne úřadovat. Mluvčí příštího prezidenta Sean Spicer slibuje, že Trump nebude zahálet a začne úřadovat hned první celý den ve funkci. Hned v sobotu prý Trump navštíví ústředí CIA v Langley ve Virginii.

Celý článek v angličtině najdete zde

Dá se očekávat, že Trump svými nařízeními znesnadní vstup do Spojených států lidem ze zemí, u nichž existuje podezření, že se zde pohybují islámští radikálové.

45. prezident USA má tedy před sebou mnoho práce, ale nebude na ni sám. K ruce bude mít svůj vládní tým, který však dosud není kompletní. Jednotliví kandidáti musí absolvovat příslušná slyšení v Senátu a Spicer tvrdí, že demokraté tato slyšení zdržují, seč jim síly stačí. Jednoho dne ale bude Trumpův tým kompletní a 45. prezident USA věří, že to bude dobrý kabinet.

„Máme spoustu chytrých lidí. Něco vám řeknu. Zjistil jsem, že naše vláda bude mít vůbec nejvyšší IQ ze všech kabinetů Spojených států.

Asi padesátka Obamových spolupracovníků na důležitých postech zůstane na svých místech, dokud za ně Trump nenajde adekvátní náhradu. Patří mezi ně náměstek ministra obrany Robert Work nebo Brett McGurk, zástupce Spojených států v západní koalici bojující proti Islámskému státu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…