Donald Trump vypustil drsné VIDEO a mainstreamová média šílí

03.07.2017 7:10

Donald Trump pokračuje ve své ofenzivě vůči zpravodajské televizi CNN. Tentokrát zvolil nadsázku v podobě videa, na kterém v rámci wrestlingového zápasu fyzicky likviduje muže s logem CNN místo hlavy.

Donald Trump vypustil drsné VIDEO a mainstreamová média šílí
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Donald Trump

Mezi CNN a Donaldem Trumpem to nikdy příliš „neklapalo“. Vlivná zpravodajská televize od začátku prezidentské kampaně dávala až příliš okatě najevo, že jí republikánský kandidát není příliš po chuti. Před několika dny jeden z producentů CNN na záběrech skryté kamery konzervativního aktivisty Jamese O'Keefeho připustil, že televize v podstatě pořádá v případě Trumpa „hon na čarodějnice“. Uvedl rovněž, že CNN nemá žádné důkazy o spojení Trumpa s Ruskem a kauzu neustále oživuje jen kvůli vysoké sledovanosti.

Trump o CNN prakticky mluví jen jako o televizi, která šíří dezinformace. Předevčírem při setkání s veterány z druhé světové války nazval CNN „ostudou žurnalistiky“. Nicméně novináři ze CNN si rovněž na adresu prezidenta neberou žádné servítky. O'Keefemu se podařilo získat i jiné velmi kontroverzní vyjádření dalšího z producentů CNN, Jimmyho Carra. Ten prezidenta přímo označil za pomatence a o jeho voličích řekl, že jsou „hloupí jako hovno“.

Nekonečný seriál vzájemných invektiv vygradoval včera kolem deváté hodiny večer středoevropského času, kdy Trump na Twitteru publikoval kontroverzní video. On sám v něm vystupuje jako drsný wrestler, který fyzicky likviduje neznámého muže s logem CNN místo hlavy. Zatímco u jeho příznivců vzbudilo téměř třicetisekundové video značné veselí, mainstreamová média video dle očekávání ostře odsoudila.

 

Podle editora deníku The New York Times Deana Baqueta by mohlo video inspirovat k útokům proti médiím. Trumpova administrativa se k videu oficiálně nevyjádřila, ale stručný komentář poskytl v rámci rozhovoru na ABC News prezidentův poradce pro vnitřní bezpečnost. „Prezident je svérázná osobnost, a proto jsou i některá vyjádření jeho postojů svérázná a ryze originální. Nikdo by to video ale neměl vnímat jako hrozbu. Aspoň tedy doufám.“

Zatímco publikované video lze vnímat jako nadsázku, spor mezi CNN a Trumpovými spojenci se mohl také dostat až k soudu. Uvedl to aspoň bývalý prezidentův poradce Anthony Scaramucci v pořadu Howarda Kurze na Fox News. Právě Scaramucci byl CNN nařčen z údajného napojení na ruského investora. „Ty informace byly podány velmi neférovým způsobem: Kdyby ten článek nestáhli, tak bych uvažoval o soudní žalobě,“ konstatoval Scaramucci.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Provazník

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala to musí říct první... Úniky z tajných služeb vybraným novinářkám? „Kauza“ Bystroň. Generál varuje

8:20 Fiala to musí říct první... Úniky z tajných služeb vybraným novinářkám? „Kauza“ Bystroň. Generál varuje

Není dobré, pokud tajné služby používají média k „únikům“ ze svých dokumentů, varuje generál a bezpe…