Dospělý člověk si nechá vytetovat koblihu? Dětinskost, jakou politika ještě neviděla, žasne advokát

08.09.2018 6:56

Advokát Aleš Rozehnal se pro server HlídacíPes.org rozepsal o tom, co nám ukázala vytetovaná kobliha. Hovořil tak o premiérovi Andreji Babišovi (ANO).

Dospělý člověk si nechá vytetovat koblihu? Dětinskost, jakou politika ještě neviděla, žasne advokát
Foto: Centrum spolků, studentů a absolventů UK
Popisek: doc. JUDr. Aleš Rozehnal, Ph.D

„Ačkoli Česká republika již přežila různé premiéry, takový hodokvas infantility, který v kauze ‚nový iPhone za vytetovanou koblihu‘ předvedl předseda vlády a šéf nejsilnějšího politického uskupení v ČR, je přeci jen nebývalý,“ sdělil Rozehnal s tím, že se nabízí otázka, zda se jedná pouze o marketingovou hru, nebo má taková prezentace hlubší podtext.

Šlo o to, že Babiš uzavřel sázku s občanem, který si měl nechat na rameno vytetovat koblihu a za to mu premiér nabídl mobilní telefon iPhone X. Muž to skutečně udělal, následně jej Babiš pozval do sídla vlády a telefon mu dal. 

Původní text ZDE

„Také na komunistické politické propagandě 50. let minulého století v Československu nebyla zarážející ani tak ideologická exaltovanost, jako právě spíš její infantilita. Infantilita ovšem neznamená ‚dětskost‘, což by mohlo být třeba i sympatické, ale znamená vzorce chování, které jsou v rozporu s věkem těch, kteří tyto vzorce následují,“ podotkl také Rozehnal a zmínil, že infantilita je odpudivá. „V 60. letech se tato infantilita rozšířila na celou společnost, a to zejména na autentický politický diskurs,“ dodal. A zmínil také to, že politická propaganda 70. a 80. let nebyla podle něj infantilní. 

Dodal i to, že podle jeho názoru je patologické, pokud se z dospělých lidí stanou infantilní sběrači hloupostí a šuntů. „Karel Marx pravil, že dějiny se obvykle opakují dvakrát: nejdříve jako drama a později jako komedie. Pokud bychom měli jeho citát vztáhnout na fluktuaci infantility v nedávných českých dějinách, bylo by namístě říct, že se dějiny skutečně opakuji dvakrát. Nejdříve jako drama a později jako komedie, která je trapná, ale i tragická,“ uzavřel pak Rozehnal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

7:43 Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj před pár dny sdělil členům NATO, že Ukrajina potřebuje minimá…