Dost. Děti bez očkování mají trpět? Hromadný odpor s návodem

04.10.2021 12:55 | Ze sítí

Institut práva a občanských svobod Pro Libertate vyzývá občany, aby podávali trestní oznámení na krajské hygienické stanice nebo Ministerstvo zdravotnictví za diskriminaci spojenou s očkováním dětí. „Krajské hygienické stanice opakovaně nařizují karanténu neočkovaným dětem ve třídách, v nichž byl někdo pozitivně testován. Tento přístup považujeme za diskriminační,“ píše institut.

Dost. Děti bez očkování mají trpět? Hromadný odpor s návodem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Očkování proti koronaviru, ilustrační foto

„Varovali jsme krajské hygienické stanice i Ministerstvo zdravotnictví před pokračováním v trestné činnosti,“ píše institut v prohlášení na Facebooku. „Byly varovány před diskriminováním neočkovaných žáků a před šířením nakažlivé nemoci očkovanými. Pokud budou pokračovat v nezákonných pokynech, jimiž školám ukládají nepouštět do škol neočkované žáky a očkované neomezovat, podávejte prosím proti ředitelům KHS trestní oznámení,“ vyzývá institut občany.

Anketa

Přesvědčujete své okolí o tom, koho má a nemá volit?

72%
hlasovalo: 26238 lidí

Institutu Pro Liberate vadí postup hygienických stanic, které z rozhodnutí Ministerstva zdravotnictví nařizují karanténu neočkovaným dětem z tříd a kolektivů, ve kterých se objevil pozitivně testovaný jedinec. Takový postup je podle nich diskriminační a jelikož navíc koronavirus šíří i lidé očkovaní, vede tento postup k dalšímu šíření nakažlivé nemoci.

Podle institutu takové nařízení naplňuje skutkovou podstatu několika trestných činů. „Dnes jsme upozornili všechny krajské hygienické stanice i MZ na to, že nařízení podobné formy karantény může naplnit skutkovou podstatu několika trestných činů. Budou-li tak činit i nadále, po doručení našeho upozornění, půjde již o úmyslný trestný čin,“ informoval prý institut Ministerstvo zdravotnictví i hygienické stanice.  

Zároveň institut vyzývá občany, aby se v takových případech obraceli na policii. „Oznamte Policii ČR podezření na spáchání trestného činu šíření nakažlivé lidské nemoci a diskriminace skupiny lidí (osobně nebo písemným oznámením). O podání získejte důkaz (svědecky, dokladem o odeslaném oznámení apod.),“ radí lidem s tím, že se také můžou obrátit přímo na Pro Libertate.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: jma

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…