Dostálová by MMR po Jourové vedla, ale ještě nedostala nabídku

25.07.2014 17:56

Náměstkyně končící ministryně pro místní rozvoj Věry Jourové (ANO) Klára Dostálová by nabídku vést tento resort přijala. Na své pozici by ji ráda viděla i Jourová, kterou vláda nominovala do evropské komise. Oficiálně Dostálovou zatím nikdo neoslovil, řekla na páteční mimořádné tiskové konferenci. Ohradila se také proti výtkám, že ve svém dřívějším působení pobírala dva platy za stejnou práci.

Dostálová by MMR po Jourové vedla, ale ještě nedostala nabídku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Věra Jourová, krajský lídr ANO 2011

„Chtěla bych pokračovat v práci, kterou započala paní ministryně Jourová," řekla náměstkyně pro evropské programy Klára Dostálová. Podotkla, že to zatím s nikým nekonzultovala.

Dostálovou jako svou nástupkyni navrhla ministryně Věra Jourová, ani ona však svůj návrh s nikým neprojednala. Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) při páteční bilanční návštěvě MMR řekl, že nominace nového ministra pro místní rozvoj je plně v kompetenci hnutí ANO.

Hlavní slovo tak bude mít právě tento koaliční partner. Dostálovou však zatím k jednání s vedením ANO nikdo nevyzval. "Zatím jsem nabídku na jednání v hnutí ANO nedostala. Ráda bych nicméně pana předsedu (Andreje Babiše) přesvědčila o svých odborných dovednostech - nejsem politik, jsem odborník," vzkázala Dostálová.

Dostálové by ale mohly uškodit její dvě poslední kauzy, které se znovu objevily v médiích. Podle nich Dostálová jako krajská úřednice brala dva platy za stejnou práci a dopomáhala zakázkám firmě, kde figuroval její otec.

"Už jsem to dementovala tenkrát, když ta reportáž vznikla. Skutečně šlo o dvě různé práce," uvedla nyní Dostálová s tím, že pro krajský úřad pomáhala vybírat šéfa odboru investic, zatímco ve společnosti Centrum evropského projektování připravovala a řídila evropské projekty.

Stejně tak odmítla nařčení z dohazování zakázek pro stavební společnost Hochtief, kde je bezpečnostním ředitelem její otec. "Už tenkrát jsem říkala, že tohle nemohlo být nikdy naplněno (dohození zakázky pro stavební firmu zaměstnávající otce), protože zmiňovanou zakázku Centrum evropského projektování, v němž jsem pracovala, netendrovalo. Tendrovala to nějaká společnost z Prahy, bohužel ani neznám její jméno. Takže jsme nijakým způsobem nemohli do výběrového řízení zasáhnout," hájí se Dostálová. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…