Dostanou lidi pod úplnou kontrolu! Kubera zmrazil moderátora informací, co prý brzy zavede Brusel

14.05.2017 20:00

Senátor Jaroslav Kubera (ODS) usedl v internetové televizi XTV.cz proti moderátorovi Luboši Xaveru Veselému a rozjel svůj tradiční koncert. Mimo jiné se důrazně zastal umělců.

Dostanou lidi pod úplnou kontrolu! Kubera zmrazil moderátora informací, co prý brzy zavede Brusel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Senátu PČR Jaroslav Kubera

Hned na úvod konstatoval, že ještě není dobojováno v zápase proti protikuřáckému zákonu. „Je sice pravda, že od 1. června bude zakázáno kouřit ve všech restauracích i na jiných místech. Občanští demokraté jsou ale připraveni tento zákon změnit. Jsou nás dva miliony a tři sta tisíc,“ uvedl Kubera s tím, že všichni tito lidé mohou volit ODS. Vzkaz měl Kubera i pro lidi, kteří zákon vítají. „Ti, kteří z něj mají radost, se budou brzy divit, protože jednou dojde i na ně,“ konstatoval host.

Protikuřácký zákon mu přijde absurdní z mnoha důvodů. Už proto, že se smí kouřit v zoo, ale už se nesmí kouřit v botanických zahradách. Další absurdita tohoto zákona říká, že by obsluha v restauraci měla ohodnotit, jestli hosté nepili příliš. A jestliže pili, už jim nenalévat. Pokud by podnapilý host po odchodu něco spáchal, obsluha za jeho čin ponese spoluzodpovědnost, což se Kuberovi jeví jako naprosto nepřijatelné.  

Jak tak o tom mluvil, se svolením moderátora si před kamerou zapálil cigaretu. Do třetice všeho zlého přidal ještě jedno varování. „Lidé jsou nadšení z toho, jak se dá platit kartou, nebo dokonce už jen telefonem, který jen takhle přiložíme a je hotovo. Lidé netuší, že celým smyslem toho je, aby je stát dostal pod totální kontrolu. Protože se všechno dělá přes účet, tak on zatím na tom účtu vidí, kde nakupovali, ale nevidí, co nakupovali. K dokonalosti to bude dovedené, až tam bude uvedené také, co nakupovali.“

Celý rozhovor naleznete zde.

„Uvidí, že jste si dvakrát měsíčně koupil bůček. Nota bene ještě přijde daň z váhy, kterou chystá Evropská unie, protože Evropané jsou prý příliš tlustí. Unie stanoví svojí závaznou směrnicí, potažmo nařízením váhu, kterou mají dosahovat Evropan a Evropanka, a ten, kdo ji bude přesahovat o jistý vyšší podíl, než bude dáno, bude platit zvláštní daň z váhy,“ varoval Kubera. Zrovna moderátor Luboš Xaver Veselý ji podle Kubery bude platit.

Tohle se dá uplatnit i na další komunity. Stát prý může říct, že máte doma moc bot, moc kabelek, moc všeho. Dá se proti tomu bojovat snad jen tím, že lidé budou volit strany, které se budou řídit heslem žít a nechat žít. Tímto heslem se prý řídí i ODS, ale ta si získává zpět důvěru voličů jen pomalu. Důvěra se totiž stejně jako svoboda příliš snadno ztrácí a velmi těžce získává.

Češi podle něj mají jeden problém. Nedůvěřují druhým a nevěří ani sobě. A když člověk nevěří v sebe, je to velký problém. Lidé si také často myslí, že ostatní lidé berou peníze za nic, zatímco my dřeme jako soumaři.

Kubera se o tom přesvědčil mimo jiné i díky tomu, že se postavil před kameru a v jednom filmu si zahrál roli prezidenta Edvarda Beneše. Pochopil tam, že lidé mají pocit, že bleskově natočí seriál a bere „prachy“ skoro za nic. Senátor se na vlastní kůži přesvědčil, že herectví je tvrdou prací. Ale totéž platí o dobrých zednících, dobrých pornohercích a v podstatě jakýchkoli profesích, pokud se dělají kvalitně.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…