Doubrava se drsně opřel do předáků EU: Hrají si na chytré tajtrlíky, zamindrákovaní hlupáci, Unii ovládají Američané

03.07.2016 16:04

Senátor Jaroslav Doubrava (S.cz) se ve svém textu zaslaném pro ParlamentníListy.cz zamyslel nad Evropskou unií. Podle něj není demokratická, ale neskutečně arogantní.

Doubrava se drsně opřel do předáků EU: Hrají si na chytré tajtrlíky, zamindrákovaní hlupáci, Unii ovládají Američané
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Doubrava

Vyjadřuje se tak mimo jiné k brexitu, který si odhlasovali Britové v referendu před čtrnácti dny. Ze Slovenska a Polska totiž podle jeho slov zaznívají hlasy, že by nebylo od věci udržet zemi v Evropské unii. „Vzhledem ke kolektivním prohlášením vedoucích představitelů EU v to moc nikdo nevěří. Zvláště, když si začínají hrát na chytré tajtrlíky z vnitřní skupiny EU skládající se z notorických zamindrákovaných hlupáků 2 z Francie, z Německa a z Itálie,“ řekl Doubrava.

„Poslouchám-li žvásty z Bruselu, matně se mi v hlavě vybavují slova jedné písně ‚U nás v Tupodole je jen tupohlavý dav‘... Obávám se, že to jsou slova, která přesně sedí na nemalou část osazenstva EU v Bruselu,“ píše úvodem Doubrava.

„Článek 50 Lisabonské smlouvy o odchodu Británie z EU musí teprve Britové aktivovat. Kdy to bude? Až koncem roku? Za rok, či později? Co když se ještě podaří brexit zmrazit? Těm tupohlavcům asi v stále trvajícím šoku, že se objevil tak drzý stát, že by chtěl ono podivné uskupení hrdě se nazývající Evropská unie opustit, že ve Velké Británii došlo zatím pouze k referendu, Velká Británie tedy stále je členem EU,“ řekl Doubrava s dovětkem, že Evropská unie je ovládaná Američany. 

Původní text ZDE.

„Jakým právem jsou tedy její zástupci již nyní vyřazováni z jednání orgánů EU, nejsou zváni na vrcholná setkání, jako tomu bylo nyní?! Není to varující ukázka toho, jak demokratickým a arogantním uskupením EU je? Neměla by tato skutečnost být varováním pro ostatní? A neměla by tato skutečnost být impulsem pro vedení našeho státu k vypsání stejného referenda jako ve Velké Británii, aby se i občané našeho státu mohli vyjádřit k tomu, jestli v uskupení vyznávajícím takové principy demokracie, jakými jsme svědky, chtějí být?“ tázal se Doubrava. V případě, že Britové odejdou z Evropské unie, nezdravě podle něj vzroste váha Německa a Francie, projeví se i italské mindráky. A jak podotkl závěrem, hrozí tedy nebezpečí, že z EU bude ještě stupidnější organizace než dosud. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…