Dozvuky bouřlivého pátku: Ovčáček informuje o "uličkách hanby" pro odchozí z Hradu, Horáček se dušuje, že na Staromáku nepadlo o Zemanovi slovo

29.10.2016 9:37

Diametrálně odlišně popisují včerejší shromáždění na pražském Staroměstském náměstí jeho moderátor Michal Horáček a prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček.

Dozvuky bouřlivého pátku: Ovčáček informuje o "uličkách hanby" pro odchozí z Hradu, Horáček se dušuje, že na Staromáku nepadlo o Zemanovi slovo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Horáček

Jak napsal Horáček na svém facebookovém profilu, na náměstí přišly desetitisíce lidí. Vystoupili tři zpěváci a dvanáct řečníků. „Počet vyslovení jména ‚Miloš Zeman‘: 0,“ podotkl lakonicky Horáček a dodal:

„To, co je v České republice radostné, sebevědomé, nadané dobrou vůlí a dobré pro budoucnost, vyhrálo způsobem, na který můžeme být hrdí. Vyhrávejme dál. Česko, dotoho.“

Horáček byl obviňován z toho, že na Staroměstském náměstí začal svoji prezidentskou kampaň. Ten to ale již dříve popřel s tím, že svou prezidentskou kampaň odstartuje až v následujících dnech.

Zcela opačně vidí včerejší akci na Staroměstském náměstí prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. Podle něj zde nezvítězila pravda a láska. „Vytryskla zde nenávist k rozhodnutí lidí. Ano, k výsledku historicky první přímé volby prezidenta republiky. Vrcholem těchto oslav nenávisti, které byly zároveň zahájením prezidentské kampaně pod patronací pánů Horáčka a Gazdíka, byly pokusy o ‚uličky hanby‘ pro ty, kteří odcházeli z Hradu,“ napsal Ovčáček na svém facebookovém profilu.

Celý text příspěvku Michala Horáčka na jeho facebookovém profilu:

Oslava státního svátku na Staroměstském náměstí, skóre:

Přichozích: desetitisíce.

Zpěváci: 3.

Moderátor: 1

Řečníci: 12

Počet vyslovení jména "Miloš Zeman": 0

To, co je v České republice radostné,sebevědomé, nadané dobrou vůlí a dobré pro budoucnost, vyhrálo způsobem, na který můžeme být hrdí.

Vyhrávejme dál.

Česko, dotoho.

 

Celý text příspěvku Jiřího Ovčáčka na jeho facebookovém profilu:

Na Hradě se uskutečnily opravdu důstojné oslavy státního svátku. Byly totiž vyznamenány skutečné osobnosti, které si zaslouží úctu nás všech. Ve Vladislavském sále promluvil prezident lidí, občanů, kteří svými každodenními životy přispívají ku prospěchu své vlasti. Na Staroměstském náměstí nezvítězila pravda a láska. Vytryskla zde nenávist k rozhodnutí lidí. Ano, k výsledku historicky první přímé volby prezidenta republiky.Vrcholem těchto oslav nenávisti, které byly zároveň zahájením prezidentské kampaně pod patronací pánů Horáčka a Gazdíka, byly pokusy o "uličky hanby" pro ty, kteří odcházeli z Hradu.Řekněme NE nenávisti, řekněme ANO úctě ke všem lidem a k naší krásné zemi.

reklama

autor: vam

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…