Drábek rozdal nejvyšší odměny. Není prý příznivce průměrných platů

13.03.2012 16:56

Ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek rozdal svým náměstkům až milionové odměny. Není totiž příznivcem průměrně placených lidí, chce, aby jeho pracovníci byli adekvátně odměňováni.

Drábek rozdal nejvyšší odměny. Není prý příznivce průměrných platů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek

Jeden z náměstků Jaromíra Drábka dostal odměnu dokonce vyšší než milion korun. "Nejsem příznivcem průměrně placených lidí," hájí se ministr. "Já jsem příznivcem spíše toho, aby byli zaměstnanci adekvátně odměňováni," uvedl pro server Lidovky.cz.

Podle Drábka dokončil jeho rezort v loňském roce řadu zásadních legislativních změn, proto jeho náměstci dostali vyšší odměny než na jiných ministerstvech. Jako konkrétní příklady uvedl hlavně důchodovou reformu a také „řádově osmnáct zákonů“ v sociální oblasti.

"Za to patří nejenom dík mým podřízením, ale já jsem přesvědčen o tom, že k tomu patří také adekvátní odměna," míní Drábek. "Každý si může udělat svůj úsudek, každý mě za to může kritizovat. Já si za tím stojím," dodal neoblomně.

Odměny si náměstci zaslouží podle jeho slov už jen proto, že na změně vyplácení dávek se ušetřilo 800 milionů korun. „Šetříme provozní výdaje státu o miliony korun," chválí Drábek. Proti tomu jsou prý odměny jeho podřízeným zanedbatelné.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

18:40 Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš nepřestává ve své kritice vlády Petra Fialy (ODS); vzal si na mušku …