Drábek zmizel z očí. Teď chce exministr do europarlamentu

21.09.2013 8:33

Exministr Jaromír Drábek, který je často kritizovaný za svoje výkony v resortu práce a sociálních věcí zejména kvůli nepříliš zdařilému projektu sKaret, nenápadně zmizel ze scény. Jako by ho jeho strana TOP 09 zkoušela před volbami ukrýt. Drábek se neukazuje na billboardech ani mítincích s voliči.

Drábek zmizel z očí. Teď chce exministr do europarlamentu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek

Ještě na začátku roku si Jaromíra Drábka do svého vedení zvolila liberecká TOP 09 kvůli jeho nedoceněným kvalitám. Ale jen pár dní poté, co bylo rozhodnuto o předčasných volbách, se sám exministr z vedení zase stáhl.

Podle informací MF Dnes s ním ale strana do budoucna počítá, ráda by ho prý vyslala do boje v evropských volbách. Drábek už získal nominaci svého kraje a sám přiznal, že mu tato myšlenka není proti mysli. "Ale to téma nyní neřešíme, budeme se mu věnovat až na přelomu roku, nyní se zaměřujeme na předčasné volby," uvedl Drábek.

Jednotný evropský trh, svoboda pohybu

Evropským tématům se prý ale chce věnovat už nyní, bez ohledu na to, zda na kandidátce nakonec bude. "Chceme dát najevo, že Evropa jsme my, není to tak, že potřebujeme vůči Evropě bojovat, jde nám o to, aby byly dokončeny svobody pohybu, na kterých jednotný evropský trh stojí," shrnul své priority Drábek.

Ačkoli od opozice a veřejnosti příliš mnoho nadšených ohlasů exministr nesklidil, jeho strana o něm stále hovoří jako o skvělém manažerovi a schopném odborníkovi, jehož chybou byl výběr podřízených.

Drábek není sám, koho chtějí strany "uklidit"

Podobně je na tom Jiří Dienstbier. I jeho mateřská strana ČSSD by jej raději viděla v zahraničí než na domácí politické scéně. Sám šéf sociálních demokratů Bohuslav Sobotka uvedl, že mu nabízí možnost vést kandidátku ve volbách do europarlamentu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…