Drahoš vyvěsil fotku velmi, velmi, velmi starého Václava Havla a čekal oslavné reakce. Nastal opak. I klávesnice se bránila, abychom to napsali

21.12.2019 19:41

Během psaní článku, někde v půli textu, přestala fungovat redaktorovi ParlamentníchListů.cz klávesnice. Ačkoli to spravilo jedno povytažení kabelu z příslušného otvoru v počítači, jako by tato drobná vada byla symbolická.

Drahoš vyvěsil fotku velmi, velmi, velmi starého Václava Havla a čekal oslavné reakce. Nastal opak. I klávesnice se bránila, abychom to napsali
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Senátor Jiří Drahoš v Liberci

Anketa

Bojíte se Číny?

7%
93%
hlasovalo: 20459 lidí
Ač je pravděpodobné, že neúspěšný prezidentský kandidát Jiří Drahoš myslel svůj čerstvý status o Václavu Havlovi v dobrém, ne každý z jeho čtenářů a obdivovatelů na to přistoupil.

„Lhostejnost k druhým a lhostejnost k osudu celku je přesně tím, co otevírá dveře zlu.“ Velké osobnosti nejvíce doceníme tehdy, když si uvědomíme, jak hodně nám scházejí. V případě Václava Havla je tomu již osm let," uvedl 18. prosince téměř v pravé poledne Jiří Drahoš na svém Facebooku. Tam má mimochodem víc než 150 tisíc fanoušků, čímž se řadí na přední místa popularity, co se jejich počtu týká.

Současně s tím lze považovat za vysoké číslo i 3.100 lajků, které byly Drahošovu komentáři a fotografii Václava Havla uděleny. Přidejme rovněž poznámku, že Havlův snímek evidentně pochází z posledního životního období tohoto politika a dramatika, jelikož je na něm bývalý prezident značně pohublý a vrásčitý.

Kromě zdvižených palců si Jiří Drahoš a jeho senátní asistent Kleindienst, o němž jsme mimochodem pečlivě informovali zde, mohli přečíst skoro dvě stovky komentářů. A ne všichni se před památkou Václava Havla poklonili.

„Ani Drahoš, ani Havel nejsou lidé, kterých bych si měl vážit, jeden konfident StB, který nechal rozkrást ČR, druhý lempl," uvedl jeden z pisatelů. „Jak tento člověk může někomu chybět," ptal se další. „Abyste se z něho nepotento. Nezlobte se na mě, ale zase tak dobrý spisovatel nebyl. To z něho udělal post prezidenta. Jinak by si ani neškrtl a už vůbec ne ve filmovém světě!" přidal jiný. Nezapomnělo se ani na Havlovu amnestii, o níž řada policistů z devadesátých let doposud hovoří jako o katastrofě. „Ta jeho darebná amnestie, kdy pustil pedofilního vraha, který hned zabil... To stojí za připomenutí. Havel nikdy neměl být prezidentem, tento úřad ukradl Dubčekovi."

Desítky názorů se naopak s Drahošovým statusem naplno ztotožnily: ať už připomenutím jeho typického srdce, případně snímkem, kde je tibetský duchovní vůdce dalajlama, jenž patřil mezi Havlovy přátele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žádná dohoda nebyla, tvrdí pirát. V zápise něco jiného. Kolem pražských restaurací je dál veselo

4:45 Žádná dohoda nebyla, tvrdí pirát. V zápise něco jiného. Kolem pražských restaurací je dál veselo

Kauza předzahrádek u restaurací v historickém centru Prahy má další vývoj. Snaha o smírné řešení zma…