Drahý zlatý padák pro odsouzeného šéfa NKÚ. Dostane prý 650 tisíc

06.04.2012 14:12

Bývalý ředitel Nejvyššího kontrolního úřadu František Dohnal se podle serveru Česká pozice dlouho nemusí trápit tím, co bude dál dělat. Dostane totiž velmi velkorysé odstupné - 650 tisíc korun.

Drahý zlatý padák pro odsouzeného šéfa NKÚ. Dostane prý 650 tisíc
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze - ilustrační foto

Dohnal dostal za to, že neumožnil poslancům audit NKÚ, od Městského soudu v Praze trest 8 měsíců a osmnáctiměsíčním podmíněným odkladem. Člověk na jeho pozici dostává bez náhrad 129 tisíc korun měsíčně.

Aprílový žert

"Zákon však nepamatuje na situaci, kdy ústavní činitel musí odejít z funkce kvůli tomu, že je pravomocně odsouzen. Tedy i Dohnalovi, který je přesně ten případ a je v podmínce, náleží ze zákona odchodné. A nejde o bezvýznamnou částku. Nárok má na pětinásobek platu, tedy na bezmála 650 tisíc korun," konstatuje Česká pozice.

A podle serveru připomíná toto rozhodnutí spíše aprílový žert. "Těžko tomu uvěřit, ale je prostě fakt, že člověk, který jedná proti zákonu, dostane za „přešlap“ ještě odměnu. Navíc František Dohnal, jak Česká pozice opakovaně konstatovala, byl mezi ústavními činiteli rekordmanem co do počtu žalob a trestních oznámení. Kauzy spojené s jeho jménem plnily média více než tři roky," napsal autor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …