Drama: Spojený demoblok, Piráti a STAN. Proti Babiš a zbytek. Bude to těsné

19.11.2020 12:07

Společnost SANEP představila veřejnosti průzkum předvolebních nálad, který ukazuje, že šéf hnutí ANO Andrej Babiš dál kraluje české politické scéně. Kraluje jí už nejméně 4 roky a prozatím se na tom nic nezměnilo. Nabízí se však otázka, s kým by Babiš po příštích volbách sestavoval koalici, protože posiluje trojdohoda ODS, KDU-ČSL a TOP 09 a voličskou přízeň si udržují i Piráti. A tyto subjekty v tuto chvíli odmítají po příštích volbách spolupracovat s Andrejem Babišem.

Drama: Spojený demoblok, Piráti a STAN. Proti Babiš a zbytek. Bude to těsné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volič u volební urny, ilustrační foto

Průzkum Společnosti SANEP ukazuje, že hnutí ANO Andreje Babiše si udržuje podporu 27,9 procenta občanů. Předvolební trojblok ODS, KDU-ČSL a TOP 09 by v tuto chvíli volilo 20,5 procenta voličů. Piráti skončili v tomto průzkumu na třetím místě se ziskem 16 procent hlasů.

Anketa

Kdo byl lepší ministr zdravotnictví?

hlasovalo: 12133 lidí

Hnutí Starostové a nezávislí by skončilo čtvrté se ziskem 7,9 procenta hlasů. SANEP zatím Piráty a STAN nepočítal jako jeden subjekt, protože jednání o spolupráci těchto dvou stran sice probíhají, ale prozatím není jisté, zda na spolupráci opravdu dojde. Naproti tomu ODS, TOP 09 a KDU-ČSL už jednají o tom, v jakém kraji stane v čele kandidátky ten či onen lídr.

Páté skončilo hnutí SPD se ziskem 7,4 procenta hlasů a šestá ČSSD má jen o jednu desetinu hlasů méně. Komunisté mají podle průzkumu 5,5 procenta voličů a do Sněmovny by se dostali jako poslední subjekt.

Trikolóra Václava Klause mladšího se teď těší podpoře asi 3,6 procenta občanů. Necelé jedno procento voličů by nyní volilo Zelené.

Průzkum společnosti SANEP

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…