Dramatický průběh ankety Největší Slovák. Podívejte se sami

05.01.2019 21:34

V různých zemích si lidé v anketách volí nejlepší osobnost svého národa. Toho nejlepšího představitele si vybrali Britové, Rusové i Češi. Teď se o totéž pokouší i Slováci. Jejich anketa má však poněkud zvláštní průběh. Podívejte se sami...

Dramatický průběh ankety Největší Slovák. Podívejte se sami
Foto: Hans Štembera
Popisek: Slovensko

Když si volili největší osobnost Britové, zvolili si premiéra z časů druhé světové války Winstona Churchilla. Rusové si vybrali diktátora Josifa Stalina. Hned na druhém místě pak skončil ruský prezident Vladimír Putin a v první pětici se objevil i Stalinův předchůdce Lenin. Největšího Čecha jsme si volili i v naší zemi a vybrali jsme si otce vlasti - císaře Karla IV., i když se prý největším Čechem mohl teoreticky stát ve skutečnosti nežijící velikán a všestranně vyvinutý gigant Jára Cimrman.

Anketu o největší osobnost svého národa uspořádali i Slováci, ale všechno zřejmě neprobíhá úplně ideálně. Z ankety se totiž rozhodla odstoupit známá zpěvačka Marika Gombitová. Prý si velmi váží podpory Slováků.

„Moji milí fanoušci, jsem dojatá z vaší podpory v anketě Největší Slovák,“ napsala na úvod na sociální síti Facebook. Má za to, že v dějinách jejího národa lze najít mnohem větší osobnosti. Proto se rozhodla se vší pokorou ze soutěže odstoupit a přenechat místo jiným velikánům. „Proto jsem se rozhodla přenechat místo jiné osobnosti, která je možná méně známá, avšak pro Slovensko z historického hlediska více výjimečná,“ doplnila dáma.

Jedním z adeptů na konečné vítězství je i slavný Jánošík. Jeho případné vítězství však překáží místopředsedovi koaliční strany SNS Antonu Hrnkovi. Podle informací serveru Pravda.sk slovenský zákonodárce žádá o Jánošíkovo vyřazení s odkazem na fakt, že byl tento zbojník odsouzen za vraždu. A to dokonce za vraždu faráře.

Důrazně proto žádá ředitele Rozhlasu a televize Slovenské republiky Jaroslava Rezníka, aby Jánošíka z ankety eliminoval.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

8:00 „Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

„Hnus.“ „Odporná chuť i konzistence.“ „Nedá se to žrát.“ – Těmito slovy hodnotí lidé v několika posl…