Drsný vzkaz uprchlíkům od Jožo Ráže: Slovensko vám nic nedluží!

03.03.2017 14:10

Populární zpěvák Jožo Ráž v rozhovoru pro slovenský server ParlamentnéListy.sk vyslal jasný vzkaz všem politikům. Domnívá se, že se dnešní svět nachází ve velmi problematické situaci a tu je třeba řešit. Stávající slovenský premiér Robert Fico má prý v tomto zpěvákovu důvěru. Opoziční politiky však vnímá jak neschopné rozvraceče. Zmínil i uprchlíky, Spojené státy a Rusko.

Drsný vzkaz uprchlíkům od Jožo Ráže: Slovensko vám nic nedluží!
Foto: ReproFoto: DVTV
Popisek: Slovenský zpěvák Jožo Ráž

„Jsme ve velmi složité situaci a to nejen Slovensko, ale celý svět. Vládu, kterou máme, respektuji. Fica považuji za nejlepšího z těch politiků, kteří jsou k dispozici, a držím mu pěsti. A ti ostatní rozvraceči, těch je mi líto,“ prohlásil Ráž.

V minulosti už slovenské politiky kritizoval a nařkl slovenskou politickou scénu, že je propojená se zdejšími oligarchy. Jde to vůbec změnit? Ráž určitou cestu vidí snad jen v nastolení osvícené diktatury, která by to změnila. „Musela by nastat osvícená diktatura a velmi tvrdé sankce. Ani to by možná nepomohlo, ale jiné řešení nevidím,“ doplnil Ráž.

Mnozí Slováci prý mají pocit, že je jedno, co vlastně budou dělat. Ať udělají cokoliv, nic se nezmění. Lidé mají navíc strach z uprchlické krize. Ráž podle svých vlastních slov nemá nic proti pomoci lidem v nouzi, ale otázkou je, kolik lidí přicházejících dnes do Evropy, je skutečně v nouzi. Nemluvě o tom, že Slovensko v minulosti nekolonizovalo africké země, takže jejím dnešním obyvatelům nic nedluží.

„Nejsem proti humanitě a proti pomoci lidem v nouzi, to určitě ne. Ale opakuji těmhle migrantům, kteří se hrnou do Evropy, Slovensko jim nic nedluží, nikoho nekolonizovalo ani nevykrádalo. Takže u nás ať si nehledají řešení své krize. Ať si ho hledají tam, kde k ní došlo. Tedy v těch zemích, které je kolonizovaly, vydíraly a vykrádaly. Např. Anglie, Francie, Německo, Holandsko, Belgie a co já vím ještě které. Ale Slovensko jim opravdu nic nedluží, takže může poskytnout jen základní humanitární pomoc, a to tak, že jim můžeme pomoct, tam kde jsou, ale ať zůstanou tam, kde jsou,“ zdůrazňoval Ráž.

Pozornost věnoval i situaci v USA a vztahům nového prezidenta Spojených států Donalda Trumpa s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. Trumpa vnímá jako „kšeftaře“, který si o sobě asi myslí, že je skoro Bohem, ale to není pravda. Pokud jde o Putina, Ráž v něm v žádném případě nevidí hrozbu. „Všichni hlupáci, kteří s Ruskem ruší vztahy, na to doplatí,“ varoval Ráž.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…