Druhý pilíř zůstane i za ČSSD, tipuje šéf Asociace penzijních fondů

27.11.2012 19:38

Sociální demokraté zatím tvrdí, že pokud by se dostali k moci, zrušili by druhý pilíř penzijní reformy. Šéf Asociace penzijních fondů Karel Svoboda si ale myslí, že by leda změnili několik parametrů.

Druhý pilíř zůstane i za ČSSD, tipuje šéf Asociace penzijních fondů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Důchodce na lavičce v parku

„Pokud bych si měl vyloženě vsadit, tak si vsadím, že druhý pilíř zde zůstane,“ uvedl v Impulsech Václava Moravce. „Možná dojde k nějaké parametrické úpravě, ale stát se nevyhne tomu, že bude lidi motivovat, aby si spořili na stáří v mnohem větší míře než dosud,“ dodal Karel Svoboda.

Politická „dohoda“ však podle něj stabilní není, to připouští. „Stabilní může být, co se týká jeho parametrického nastavení,“ řekl o druhém pilíři. „Otázkou je jeho stabilita politická, kde nedošlo k širšímu konsenzu,“ vysvětluje Svoboda.

Zároveň je podle něj zásadní, aby lidé měli k pilíři důvěru – jde o jejich penze. „Změny jsme začali vysvětlovat již začátkem roku,“ uvedl. Přesto je podle něj znalost rozdílů mezi třetím a druhým pilířem malá. „My v tom musíme pokračovat,“ dodal Svoboda.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …