Dryml opět tahal špinu na Zemana a zemanovce. Naznačil korupci při vzniku vlády

25.09.2013 7:53

Senátor Vladimír Dryml v roce 2012 přestoupil z ČSSD do Strany práv občanů. Nyní ale poměry ve straně veřejně kritizuje a označuje je za nedemokratické, zemanovci jsou prý podnikatelská strana. Připouští také, že někteří členové Rusnokovy vlády jsou exponenti lidí, kteří s největší pravděpodobností přispěli nemalými finančními prostředky na chod strany.

Dryml opět tahal špinu na Zemana a zemanovce. Naznačil korupci při vzniku vlády
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Vladimír dryml

Když se Dryml stal v roce 2012 vlivným členem SPOZ, začalo ho také zajímat, odkud tam plynou peníze. "Tak samozřejmě, podívejte se, jak byla sestavována vláda, která je dnes v demisi. Někteří ze členů jsou exponenti lidí, kteří s největší pravděpodobností přispěli nějakým dílem do stranické pokladny," říká v rozhovoru s Barborou Tachecí pro MF Dnes.

Vliv podnikatele Chrenka

To se týká i jednoho z nejbohatších Čechů, podnikatele a lobbisty Tomáše Chrenka. "Tak Chrenek podporoval pana Fischera a stálo ho to několik desítek milionů, které byly vyhozeny z okna. A najednou se stal Fischer tak klíčovou postavou, jako je ministr financí. Překvapilo mě to, protože on tomu skutečně nerozumí. Nemám důkazy, že v tom hrály roli peníze, ale domnívat se to mohu," říká Dryml.

MUDr. Vladimír Dryml

  • BPP
  • Prezident svazu Senioři České republiky

SPOZ je podle něj podnikatelská strana, o čemž svědčí to, že třeba ministr Martin Pecina nebo Jiří Cienciala jsou význačnými byznysmeny od generálního ředitele Vítkovice Holding Jana Světlíka. "Ministr zdravotnictví Holcát je tam proto, že nikdo nesmí překazit Chrenkovy plány na privatizaci dalších nemocnic. I pan Rusnok je zástupcem určité skupiny, víte, že byl dlouho šéfem největšího soukromého důchodového fondu. Takže to jsou věci, které vás k tomu vedou," uvedl politik.

Prezident Miloš Zeman uvedl, že kauza nákupu letounů CASA musí být důkladně prošetřena. Senátor Dryml není tak úplně přesvědčen, že to myslí upřímně. Bezpečnostní ředitel Hradu a bývalý náměstek ministra obrany Jan Fulík zařizoval podle Drymla nákup letadel několik let. "Vím to, protože jsem členem zahraničně-bezpečnostního výboru Senátu. Tato kauza je i záležitostí firmy Omnipol, to znamená i záležitostí pana Bartáka a asi i pana místopředsedy Nejedlého. Nevím, jak to myslí Miloš Zeman. To se musíte zeptat jeho," podotýká politik.

Zeman není tak hloupý, věděl to

Zeman vyloučil, že by se lobbista Miroslav Šlouf nějak podílel na jeho prezidentské kampani. Podle Drymla ale byla role Šloufa obrovská a Zeman to prý věděl a tušil, že lobbista hraje významnou úlohu. "Ostatně vždyť to byl on, kdo přemluvil Zemana, aby šel do prezidentské kampaně, on ho naučil oblékat, on ho naučil některým jiným věcem," tvrdí senátor.

"Takže pokud Miloš Zeman řekne, že inženýr Šlouf nehrál žádnou roli v jeho kampani, tak asi... Má důvod k tomu, proč to nechce říct. Jestli se bojí toho, že by na něj kvůli některým aktivitám pana Šloufa útočila média, to je možné. Ale rozhodně dobře ví. Nepodceňujte Miloše Zemana, on není tak hloupý, aby nevěděl, že pan inženýr Šlouf hrál významnou roli," dodává Vladimír Dryml.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

17:01 Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

POHLED IVANA HOFFMANA Sprnová olympiáda v Paříži se Emmanuelu Macronovi zdá vhodnou příležitostí, ab…