Drž h*bu a nepoučuj. Peksa slyšel hrozné věci. Šel pokárat Babiše za Afghánistán, dostalo se mu reakce

19.08.2021 16:27 | Ze sítí

Premiér Andrej Babiš se na Facebooku pochlubil, jak hladce se navzdory složité situaci v Kábulu povedlo evakuovat Čechy i afghánské tlumočníky. Spolu s ministrem zahraničí Jakubem Kulhánkem a velvyslancem ČR v Afghánistánu Jiřím Balounem se na památku vyfotili s českou vlajkou, kterou Baloun zachránil z ambasády. Jenže ne každý na tento příspěvek reagoval docela pochvalně. Například pirátský europoslanec Mikuláš Peksa měl pro Babiše určitá doporučení. A sám na oplátku také nějaká dostal, „z lidu“.

Drž h*bu a nepoučuj. Peksa slyšel hrozné věci. Šel pokárat Babiše za Afghánistán, dostalo se mu reakce
Foto: FB Andrej Babiš
Popisek: Premiér Andrej Babiš, velvyslanec Jiří Baloun a ministr zahraničí Jakub Kulhánek drží českou vlajku, zachráněnou z Afghánistánu

„Velvyslanec Jiří Baloun a jeho tým odvedli v Kábulu skvělou práci. Jednali jsme spolu. Byl to on, kdo zachránil z ambasády českou vlajku, a hlavně přímo na letišti dostal ve spolupráci s armádou naše lidi do letadla. Zaslouží si, abychom ho navrhli na vyznamenání. Díky,“ pochlubil se na Facebooku Babiš a přidal k příspěvku smajlík české vlajky.

„Že jste zachránili vlajku, je fajn. Ještě kdybyste zachránili ty lidi, co pořád stojí na letištní ploše v Kábulu a pro které je Česko jedinou nadějí na přežití. Oni totiž fakt věřili, že je ty lidi s českou vlajkou na uniformách nepošlou na smrt. A vy na to kašlete,“ vyčinil ovšem premiérovi pirátský europoslanec Mikuláš Peksa.

S Peksou ale většina diskutujících nesouhlasila. „Nesmysl. Ti lidé mají zůstat v Afghánistánu, nebo se uchýlit do jiných stabilních islámských zemí s podobnou sociokulturou. V regionu jich je dost. Krok směrem k modernitě za Afghánce nikdo neudělá. Musejí si to vydiskutovat a případně i vybojovat sami mezi svými,“ navrhoval uživatel Milan Kasimír.

„Nepište kraviny,“ vzkázala Peksovi jiná čtenářka, podle které jsme z Afghánistánu přemístili všechny ty, kteří na to měli nárok. V obdobném duchu se vyjádřil i premiér Andrej Babiš.

Mezi diskutéry se ale našli i tací, kteří Peksovi od plic řekli to svoje. „Ty drž hubu, ty nemáš právo někoho poučovat,“ vmetl mu například čtenář Vopálenský. „Chovej se slušně, Baldo. Díky,“ reagoval na něj Jiří Jaroš v narážce na seniora Jaromíra Baldu, nechvalně známého kvůli pokácení stromů na železniční koleje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marek Korejs

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…