Držkopád Sobotky, Babiše i Stropnického. Je tu svěží průzkum

03.04.2017 10:55

Velmi výrazný propad zaznamanel v průzkumu agentury SANEP premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). Pohoršil si až na sedmé místo. V průzkumu, který se dlouhodobě zabývá hodnocením důvěryhodnosti ministrů koaliční vlády, vede nadále ministr financí Andrej Babiš (ANO). I ten však ale ztratil.

Držkopád Sobotky, Babiše i Stropnického. Je tu svěží průzkum
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka na volebním sjezdu v Brně

Andrej Babiš si sice oproti listopadu pohoršil o šest procentních bodů, i tak je s více než 39 procenty nejdůvěryhodnější člen vlády. Ve srovnání s listopadem minulého roku je to největší zaznamenaný propad. Propad důvěry podle agentury je způsoben jak kauzou Čapí hnízdo, tak zejména asi situací kolem korunových dluhopisů.

Druhým nejdůvěryhodnějším členem vlády je pak ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD), který si polepšil oproti listopadu o 2,9 %. Aktuálně tak získal 37,6 % kladných hlasů. Třetí pozici pak s 36,3 % obsadil ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD). 

Průzkum ZDE

Premiér Bohuslav Sobotka se propadl až na sedmé místo. Aktuálně má 24,5 % hlasů, předstihli jej ještě ministr obrany Martin Stropnický (ANO), ministryně školství Kateřina Valachová (ČSSD) a ministr dopravy Dan Ťok (ANO). Stropnický si však oproti listopadu také velmi výrazně pohoršil, o 5,1 % a spadl ze druhého místa na čtvrté.

Na poslední příčce pak vystřídal ministra pro lidská práva Jiřího Dienstbiera (ČSSD) jeho nástupce v resortu Jan Chvojka (ČSSD). 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…